40 eve varos vasarosnameny
Záhonyi kollégisták a megyeszékhelyi teátrumban

A záhonyiak csoportja a művészeti intézménynél – © Fotó: Katona Dávid

Záhony – Fél évtizede vesz részt a záhonyi középiskola a Móricz Zsigmond Színház SZÍ-NE-JA-VA (SZÍnházi NEveléssel a JAvuló VAlóságért) programjában.

A napokban a kollégium színjátszó körének tagjai a premier utáni előadások egyikén tekintették meg a Tudós nők című vígjátékot. A 22 fős csoport ezúttal is Almásiné Forgács Éva drámapedagógus, kollégiumi nevelőtanár kíséretében kereste fel a megyeszékhelyi teátrumot. A darab, a színészek játéka és a színházi miliő nagy tetszést aratott a diákok körében. Másnap a színdarab néhány szereplőjének részvételével a határvárosi tanodában tartottak foglalkozást, amelynek révén a diákszínjátszók számos érdekességet megtudhattak az előadás születéséről, a próbafolyamatról, a színészi játékról és a színházi világ kulisszatitkairól.

Katona Dávid

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?