Közzétette - Kategória - Felső-Szabolcs hírei, Olvasóink küldték, Olvasóink rovata, Regionális hírek, Rendezvények, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek, Záhony

Vöröskeresztes pedagógusok a Somló térségében


Vöröskeresztes pedagógusok a Somló térségében

Fotó: Katona Dávid

Záhony – Idén Somló térsége nyújtott otthont a vöröskeresztes bázisiskolai és bázisóvodai pedagógusok őszi országos értekezletének.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt bázisintézményeinek képviselői ezúttal az 5 éve a vörösiszap-katasztrófa által sújtott Devecserben találkoztak a hagyományos értekezletükön. Az ország minden térségéből érkezett vöröskeresztes pedagógusok megismerkedtek a karitatív szervezet Somló térségi programjával, ellátogattak a Somlóvásárhelyi Általános Iskolába, ahol a Komplex Instrukciós Program (KIP) eredményeiről szerezhettek tapasztalatokat, megtekintették a katasztrófáról készült kiállítást, megemlékező ünnepségen vehettek részt, felkeresték a károsultak számára épített új lakótelepet és nem utolsósorban kicserélték intézményi tapasztalataikat is a három együtt töltött nap során. Megyénket Ilcsik Jánosné, a Kertvárosi Csicsergő Óvoda vezetője, valamint Balogh Anikó a mándoki ÁMK, Fehérné Pásztor Katalin, a nagyecsedi Dancs Lajos Általános Iskola és Háda Zoltán, a záhonyi Dr. Béres József Kollégium intézményi szervezetének tanár-elnökei képviselték a rendezvényen..

– Katona Dávid –


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük