Közzétette - Kategória - Megyei- és térségi programajánló, Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

Vöröskereszt képviselőinek találkozója Devecserben


Vöröskereszt képviselőinek találkozója Devecserben

Egy korábbi munkaértekezlet a Magyar Vöröskereszt fővárosi székházában – © Fotó: Tancsik Róbert

Devecser – Idén Somló térségében rendezik meg a mintegy másfél száz vöröskeresztes bázisiskola és bázisóvoda képviselőinek őszi országos munkaértekezletét.A háromnapos találkozónak a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház nyújt otthont. Az első napon a vöröskeresztes tanárok és óvónők intézménylátogatást tesznek a somlóvásárhelyi Széchenyi István Általános Iskolában, ahol foglalkozásoknak, bemutató óráknak, módszertani tapasztalatcserének lehetnek a résztvevői. Ezt követően az iskola pedagógusaival egy pódiumbeszélgetést tartanak, majd szekcióüléseket rendeznek a szakmai nap témáiról.

Másnap újabb szekcióülések keretében a Rotary Házban tekintik meg a vörösiszap katasztrófát bemutató emlékkiállítást, illetve a vöröskeresztes intézmények “iszap utáni életet” elemzik. Később koszorúzási ünnepséggel és a lakópark felkeresésével folytatódik a találkozó, míg a szabadidős programok keretében Devecser és Noszlop nevezetességeivel ismerkednek meg a bázisintézmények pedagógusai.

– Tancsik Róbert –

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük