Visszatér a Nokia: Akár két hétig is bírja töltés nélkül és csupán 9000 forint

A Nokia márkájú mobilokat gyártó HMD a berlini IFA-t használta fel arra, hogy a nagyközönség elé tárja a világ legolcsóbb kamerás mobilját.

Az egykoron a komplett iparágat uraló Nokia ma már messze van attól, hogy az okostelefon-piac királyának lehessen nevezni. A HMD Global által terelgetett finn márka ugyan időről időre előrukkol néhány smartphone-nal, még mindig featurephone-okban a legerősebb. Olyannyira, hogy a Nokia piacvezető az olcsó “butamobilok” szegmensében.

A Berlinben zajló IFA szakkiállításon mutatkozott be a cég legújabb ilyen modellje, a Nokia 110. Ami konkrétan ilyen nosztalgikusra sikeredett:

© László Ferenc

Az 1,7 colos képátlójú, és QQVGA, vagyis nagyon alacsony felbontású, de legalább színes kijelző alatt ott sorakoznak az elmaradhatatlan nyomógombok. Hátul pedig egy QVGA felbontású kamerára lehetünk figyelmesek, ami lényegében használhatatlan minőségű, még akkor is, ha nem a legújabb 48-64 megapixeles mobilokhoz hasonlítjuk a Nokia 110-et.

© László Ferenc

A dupla SIM-slotos, Nokia Series 30+ szoftveres készülék 4 MB RAM-ot és 4 MB flashmemóriát kapott, a zenelejátszó microSD memóriakártyáról szólaltatja meg a muzsikákat, és egy feltöltéssel maximum 27 órán keresztül hallgathatunk zenéket. FM-rádiót és LED-es zseblámpa funkciót is kapunk és természetesen a jó öreg Snake, vagyis a kígyós játék sem hiányozhat a repertoárból.

© László Ferenc

Tölteni ritkán kell majd, hiszen 800 mAh kapacitású akkumulátora 18,5 napos készenléti és 14 órás beszélgetési idővel kecsegtet. A készenléti időben nem foglaltatik benne a nyomkodás, így aktív használat esetén egy-, esetleg kéthetes üzemidőre számíthatunk.

A Nokia 110 két SIM-kártyás kivitelben, fekete színben lesz elérhető Magyarországon, 8 990 forintos áron.

/hvg.hu/