Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Felső-Szabolcs hírei, Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Országos sziréna, Regionális hírek, Rétköz hírei, Rétközi sziréna, Szabolcs hírei, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szabolcsi sziréna, Szatmár hírei, Szatmári szíréna

Vigyázat! Megint trükkös tolvajok járják megyénket


 

trükkös tolvajok

Fotó: zaol.hu

Megint csalók járják a megyét – a trükkös tolvajokként aposztrofált elkövetők elsődleges célpontjai az idős, egyedül élő emberek. Nyíregyházán egy 79 éves asszonytól lopták el minden megtakarított pénzét kedden. A nő házába gázóra leolvasás, gázszivárgás ellenőrzés, valamint fogyasztói túlfizetés visszaadása ürügyén kért bebocsátást két, eddig ismeretlen férfi. A gyanútlan asszony természetesen készséges volt a szakembereknek hitt férfiakkal és beengedte őket otthonába. A lakásból, mialatt egyikük elterelte a néni figyelmét, társa eltulajdonította minden megtakarított pénzét. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket.

A rendőrség tanácsai:
– a hasonló esetek elkerülése érdekében ismeretleneket ne engedjenek be otthonukba!
– minden esetben győződjenek meg róla, hogy az idegen, aki kopogtat az ajtajukon az-e, akinek mondja magát! A közüzemi szolgáltatók munkatársai minden esetben igazolvánnyal rendelkeznek, azt minden esetben kérjék el tőlük. Ha esetleg továbbra is bizonytalanok, akkor hívják fel szolgáltatójuk ügyfélszolgálatát és ellenőrizzék, hogy valós-e a hivatkozott munkavégzés. A szolgáltatók leolvasást, hibaelhárítást végző munkatársainál nincs készpénzforgalom, ezért ha valaki túlfizetésre, mérőóra cserére hivatkozva pénzt kér önöktől, minden esetben utasítsák vissza!
– gyanús idegenek látogatása esetén minél pontosabban jegyezzék meg külsejüket, hogy személyleírást tudjanak adni róluk, valamint jegyezzék meg gépjárművük rendszámát és azonnal tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 107-es vagy a 112-es segélyhívó telefonszámai valamelyikén!
– a rendőrség az idősek családját, ismerőseit és a közvetlen szomszédokat is összefogásra kéri. Hívják fel idős rokonuk, ismerősük figyelmét a fentiekhez hasonló történetekre, a bűnelkövetési módszerekre és mondják el nekik a rendőrség tanácsait, hogy ne járjanak sikerrel a csalárd szándékú látogatók.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük