Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Vigyázat, csalók élnek vissza a bükki füvesember nevével


A közösségi médiában egyre több hamis, lekövethetetlen profil használja Szabó Gyuri bácsi nevét és fotóját ismeretlen termékek hirdetéséhez. Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea ügyvezetője, Gyuri bácsi lánya nyilatkozatban hívta fel a figyelmet a megtévesztő reklámokra, amelyek nem csak a cég jó hírnevét, hanem a hiszékeny vásárlók egészségét is veszélyeztetik.

Lopes-Szabó Zsuzsa elmondta, hogy édesapja nevében és fényképével már körülbelül egy hónapja folyik egy intenzív reklámhadjárat: különböző termékeket igyekeznek eladni, azt a látszatot keltve, mintha ezeket ő ajánlaná.Ezek mögött a bizonytalan eredetű és nyilván horribilis áru termékek mögött nem mi vagyunk, hanem pimaszul és becstelenül visszaélnek apám nevével– magyarázta a Gyuri bácsi lánya.

Hozzátette, hogy ezek a hirdetések ellenőrizetlenül jelennek meg a közösségi médiában és a különböző fórumokon, majd rákattintva a hirdetésekre követhetetlen és lenyomozhatatlan weboldalakra, illetve webáruházakra visznek.

Az alábbi képen a megtévesztő hirdetésekre láthatók példák: 

Ilyen megtévesztő hirdetésekkel akarnak átverni csalókFORRÁS: GYÖRGYTEA

A Györgytea ügyvezetője egyúttal kérte, hogy aki a fentiekhez hasonló csalásgyanús hirdetést, vagy megtévesztő tartalmat lát, az haladéktalanul jelentse a közösségi oldalnak.