Közzétette - Kategória - Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Vele, általa, tőle van élet, értelem és jövő. Ő a NŐ! – Filep Sándor Polgármester nőnapi köszöntője


Nőnap alkalmából köszöntötte Filep Sándor polgármester Vásárosnamény, valamint a Beregben élő nőket március 8-án. Megköszönte egész éves munkájukat, és kiemelte: a nők szorgalmát, támogatását és a gondoskodását, melyet az év mind a 365 napján érezhetünk mi férfiak, s mint mondta:

Március 8-a a naptárban ugyan nem piros betűs ünnep, de hiszem hogy számomra és valamennyi férfitársam számára A PIROS BETÜS ÜNNEP, hiszen a nőkről szól!

Gondolatait aztán egy idézettel folytatta:

Az öröké érthetetlen, megfejthetetlen csoda, életünk eredete és értelme, a nő. Már fogantatásunkkor vele vagyunk, s e kötődés csak egész életünk során erősödik. Nekik köszönhetjük első mosolyunkat, szavunkat. Tőle tanuljuk a csábítás művészetét, de soha nem juthatunk hozzá hasonló magasságokba, mert nekik köszönhetjük azt otthont, hisz nélkülük még a lakásunk se lenne lakásnak nevezhető, s a meleget is tőlük kapjuk, mely belőle árad mindenhol. Gondoskodik, ápol, véd, hajszol. Önzetlenül ad és követel egy időben. Gyermekünk és szerelmünk biztosan az övé, kitölti mindennapjainkat, életünket. Érzelmi töltete robbantja racionalitásunkat, megmagyarázhatatlan reakciói ingerelnek, olthatatlan vágyat keltenek. Ő az örök, az elérhetetlen csábító, elutasító és ha megkapod, a hiánya csak nő. Vele, általa, tőle van élet, értelem és jövő. Ő a nő.

Ezt követően erőt, egészséget, boldogságot, szeretet és szerelmer kívánok minden egyes Vásárosnaményban, valamint a Beregben élő hölgynek. Akik ezen a napon a gyermekeiktől, a párjaiktól, a barátaiktól, munkatársaiktól, kollegáiktól egy-egy köszönő szót, egy szál virágot, egy bon-bont kapnak. Hiszen számukra/számunkra nem ez az egy nap a fontos, hanem az év valamennyi napja. De kezeljük ezt a március 8-i napot kiemelten, mi együtt így Vásárosnaményban, a Bereg szívében férfitársaim – zárta szavait Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere.