Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Felső-Szabolcs hírei, Felső-Szabolcsi sziréna, Katasztrófavédelmi hírek, Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Országos sziréna, Regionális hírek, Rétköz hírei, Rétközi sziréna, Szabolcs hírei, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szabolcsi sziréna, Szatmár hírei, Szatmári szíréna, Vezér cikkek

Vegyék komolyan az autósok a vadveszélyt jelző táblákat!


vadveszély 1

Illusztráció

Az őzek nászidőszaka miatt még két hétig nagyobb számban találkozhatnak vadakkal az utakon, ezért a megyei fővadász fokozott óvatosságra inti az autósokat.

Figyeljen a vadjelző táblákra, ugyanis az elkövetkező két hétben bármikor felbukkanhatnak őzek az erdővel határolt utakon. A megyei fővadász azt tanácsolja az autóvezetőknek, tartsák be a közlekedési szabályokat, úgy kisebb eséllyel történhetnek balesetek.

Amennyiben valaki az előírásokat figyelmen kívül hagyva ütközik egy őzzel, az autójában keletkezett káron túl, az állat értékét is ki kell fizetnie, amely egy őzbak esetén akár a 2 millió forintot is elérhető.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük