Közzétette - Kategória - Nyíregyháza, Nyírség hírei, Regionális hírek, Rendezvények, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája, Vezér cikkek

Véget ért a XIV. Országos Ifjúsági Néptáncfesztivál


XIV. Országos Ifjúsági Néptáncfesztivál (3)

Népes közönség és szakmai zsűri előtt lépnek színpadra a táncosok Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központban. A szabolcsi megyeszékhely adott otthont a XIV. Országos Ifjúsági Néptáncfesztiválnak. A rendezvényen 14 együttes 350 táncosa mutatta meg tudását.

– Az Országos Ifjúsági Néptáncfesztivált kétévente rendezi meg a Martin György Néptáncszövetség és ugyancsak kétévente tartja meg a pápai művelődési központ, illetve az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület, így egyik évben Pápa, a másik évben Nyíregyháza ad otthont a rendezvénynek – mondta Demarcsek György, a Martin György Néptáncszövetség alelnöke. – Ezt a fesztivált a gyermekkorból már kikerült, de a felnőtt együttesek közé még be nem került korosztálynak szervezzük. Idén 14 néptáncegyüttes tisztelt meg bennünket a jelenlétével, ők az ország különböző részeiről érkeztek, sőt, még a határon túlról is jöttek táncosok. A fesztivál zárásként a „Fér még a szekérre!” címmű gálaműsor illetve táncház zárta a Bürkös és a Ham Ko Ham zenekarral.

[slideshow_deploy id=’91037′]


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük