Közzétette - Kategória - Kisvárda, Regionális hírek, Rendezvények, Rétköz hírei, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Véget ért a Somogyi-hét Kisvárdán


Véget ért a Somogyi-hét Kisvárdán (8)

Iskolánk névadójának emlékére évről évre megrendezésre kerül a Somogyi-hét. A színes programsorozaton a tanulóink bizonyíthatják tudásukat, erejüket, kreativitásukat, kitartásukat, rugalmas és sokoldalú gondolkodásukat.

Az idén, szeptember 25-én, pénteken a Hagyományőrző nappal indítottuk rendezvénysorozatunkat, melyre városunk óvodásai is szép számmal ellátogattak. Megcsodálhattuk és kipróbálhattuk a hagyományos népi mesterségeket, kosárfonást, íjászatot, részt vehettünk néptánc oktatáson, kézműves foglalkozásokon, tanúi lehettünk a szilvalekvárfőzésnek is, amit aztán meg is kóstolhattunk. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani, Orosz André, Gyüre Tamás és Kovács Zsuzsa, Füsi Szabolcs, Molnár Károlyné, valamint az Anarcsi Hagyományőrző Íjász Egyesület közreműködéséért, akik a zord időjárás ellenére is lelkesek és kitartóak voltak, hozzájárulva ezzel rendezvényünk sikeréhez.

A következő napokban került sor évfolyamokon belül és évfolyamok között a labdarúgó bajnokságokra, a sor-és váltóversenyek, valamint iskolánk egyik profiljának megfelelően a sakkversenyek lebonyolítására. Ilyenkor kap helyet a szokásos szülő- tanár-diák csapatok megmérettetése, ami idén is nagy népszerűségnek örvendett, és igen jó hangulatban telt. A Közlekedési nap keretében iskolánk diákjai szülők és pedagógusok kíséretében a Bodrog-közi víztározóhoz kerékpároztak el, míg a többieknek közlekedéssel kapcsolatos ügyességi játékokat kellett teljesíteni.

Az irodalmi pályázat 3-4.osztályban „Miért szeretem az iskolámat?”, 5-8 osztályban „Ha én lennék az iskolaigazgató” címet viselte, ahol a diákjaink az iskolaigazgató helyébe képzelhették magukat, és megfogalmazhatták, hogy milyen lenne a vezetői székben ülni. Zseniális alkotások születtek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy több helyen is holtverseny alakult ki. Iskolánk másik profiljának megfelelően, idegen nyelvi versenyt is hirdetettünk. Angol és német nyelven, évfolyamonként versenyeztek tanulóink. Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak mind a feleletválasztós teszt, mind a szövegértés terén. A történelmi vetélkedő 6. osztályos csapatoknak, „Somogyi Rezső élete és kora” címmel, névadónk tiszteletére került megrendezésre. A gyerekek változatos feladatokon keresztül csillogtathatták meg tudásukat. Alsó tagozatos tanulóink egyéni rajzpályázaton vehettek részt, melynek címe:„Az én iskolám”, felső tagozatban pedig montázs, rajz- és tablókészítésben jeleskedhettek diákjaink ugyanebben a témában, „Pillanatképek az iskola életéből”.Gyönyörű pályamunkák születtek, igen csak megnehezítve ezzel a zsűri dolgát.

A hét folyamán minden osztály ellátogatott a temetőbe leróva kegyeletüket névadónk sírjánál. A Somogyi-hét értékelésére október 22–én, ünnepélyes keretek között került sor. Ezen a napon emlékeztünk meg iskolánk névadásának 20. valamint az első elemi népiskola megalapításának 140. évfordulójáról.Csörsz Ferenc igazgató úr beszámolt a több hete zajló eseményekről és értékelte az eredményeket. Számtalan díj került átadásra örömöt és elégedettséget csalva ezzel tanulóink arcára. Záróünnepségünk egyik fénypontja volt, amikor Somi-sulis kisdiákokká avattuk elsőseinket azáltal, hogy a nyolcadikosok feltűzték nekik a Somogyis jelvényt, ezt követően pedig nevüket viselő emlékszalagot kötöttek az iskolánk zászlójára.

A Somogyi-hét alkalmával minden évben elhelyezzük a hála és a megemlékezés virágait a Somogyi emlékműnél. Az intézményben történő felújítási munkálatok miatt idén Somogyi Rezső festménye előtt róttuk le tiszteletünket. Sikerekben, eredményekben és élményekben gazdag heteket tudunk magunk mögött. Köszönhető ez a tanulóink, a szülők, a pedagógusok és iskolánk valamennyi dolgozójának összehangolt együttműködésének!

[slideshow_deploy id=’89212′]

Somogyi Rezső Általános Iskola


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük