Közzétette - Kategória - Gergelyiugornya, Kiemelt rendezvények, Sárkányhajó Roadshow, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Vásárosnamény a fejlődés útján – Átadták a Bereg szíve Üdülőközpontot Gergelyiugornyán


Átadták a Bereg szíve Üdülőközpontot Gergelyiugornyán 2

Vásárosnamény – Vásárosnamény Város Önkormányzata már az előző évben számos, jelentős pályázatot nyújtott be a város, a Bereg és annak központjának turisztikai és infrastrukturális fejlődése érdekében. Az elbírálás folyamatos így több, például a Területi és Településfejlesztési Program (TOP) keretében meghirdetett projektekben is több nyertes pályázatot tudhat magáénak a város. Az egyik ilyen nyertes pályázat egyike a turizmusfejlesztést kívánta erősíteni a Beregben és annak központjában, Vásárosnaményban.

Átadták a Bereg szíve Üdülőközpontot Gergelyiugornyán 5

A most sikerrel zárult víziturizmus-fejlesztési projektben több Tisza-parti településsel közösen vett részt Vásárosnamény Város Önkormányzata. Az irány immáron adott, a cél pedig mindenképpen a gergelyiugornyai Tisza-part turisztikai vonzerejének és még élhetőbbé tételének növelése.

Jó ütemben halad az európai színvonalú vízitúra megállóhely kivitelezése Gergelyiugornyán - Bereg szíve Üdülőközpont
A sikeres pályázat keretein belül bruttó 67.790.000 forintos támogatásból többek között teljesen megújult a Bereg Szíve (volt Garabonciás) Üdülőközpont központi épülete és az egyik „Parancsnoki épület”. A rekonstrukció során a padozat, nyílászáró, és tető csere is korszerűsítésre került.

Elkezdődött a Bereg Szíve Üdülőközpont épületenergetikai fejlesztése Gergelyiugornyán

A turisztikai fejlesztés során eszközbeszerzés is megvalósult, ahol egyebek mellett egy sárkányhajó és hat darab kajak került megvásárlásra, melyhez teljes felszerelés is társult, mint beülők, mentőmellények, lapátok. A fejlesztéseknek hála a városban, a Beregben élőket és az ide érkező turistákat is minden eddigieknél korszerűbb és teljesen új arculat várja majd, legyen az pihenni vágyó vagy éppen a vízi sportokat kedvelő.

Átadták a Bereg szíve Üdülőközpontot Gergelyiugornyán 4

Az országos vízitúra-hálózat első megállóhelyének, a Bereg szíve Üdülőközpontnak a hivatalos átadójára tegnap került sor, ahol az ünnepélyes megnyitó-beszédeket megelőzően Szucsányiné Magocsa Edit köszöntötte a környék vezetőit és közéleti szereplőit, a szép számmal megjelentekkel egyetemben az üdülőközpont előterében.

Átadták a Bereg szíve Üdülőközpontot Gergelyiugornyán

Az ünnepélyes megnyitók sorát először Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere kezdte meg, aki beszédében megköszönte azon segítséget, mellyel a most átadott épület kivitelezése megvalósulhatott. Továbbá kitért arra, hogy a teremben jelenlévő gyerekek méltó képviselői annak, melyet ez a most átadott épület és Vásárosnamény Város Önkormányzata képvisel, azaz a fiatalok sportra nevelése. Fontos feladatának tartják, hogy a felnövekvő generáció ezen központtal a háta mögött megismerkedjen a kajak-kenu sportággal, illetve a Tiszával és a beregi táj szépségével.

Átadták a Bereg szíve Üdülőközpontot Gergelyiugornyán 1

Beszédét követően Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke vette át a szót, aki elmondta, hogy országosan mintegy 80-90 helyen jönnek létre olyan vízitúra-megállópontok, ahol a vízitúrázókat, valamint a környék kajakos és kenus hobbi- és versenysportolóit fogadhatják. A megállóhelyek hálózatának kialakítására európai uniós forrásból, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében kétmilliárd, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) révén pedig 800 millió forint áll rendelkezésére a konzorciumvezető MKKSZ-nek, de több helyen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázataiból is kezdődhetnek fejlesztések. A program első lépéseként a Felső-Tiszán december 31-ig tizennégy vízitúra-megállóhelyet alakítanak ki. Az MKKSZ elnöke megjegyezte, több helyen a TOP-programból is lehet forrásokat lehívni a különböző megállóhelyek kialakítására és az ezekkel kapcsolatos szolgáltatásfejlesztésekre például a Túr és a Bodrog mentén. Schmidt Gábor elmondta, jövőre elindul a megállóhelyeket és a vízitúrázást népszerűsítő országos marketingkampány is, mellyel minél több emberrel szeretnék megismertetni a vízi turizmust és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat.

Átadták a Bereg szíve Üdülőközpontot Gergelyiugornyán 6

Az ünnepélyes megnyitóünnepséget követően állófogadás várta a vendéket, akik finomabbnál-finomabb falatok kíséretében csodálhatták meg a most átadott létesítményt.

Átadták a Bereg szíve Üdülőközpontot Gergelyiugornyán

Átadták a Bereg szíve Üdülőközpontot Gergelyiugornyán 7

A rendezvényen több média is képviseltette magát, mint a az M1 közszolgálati televízió Ma Délután című műsora is, akik élő bejelentkezésük során a város első emberét és az MKKSZ elnökét kérdezték a Bereg szíve Üdülőközpontról.

 

[slideshow_deploy id=’129223′]

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük