Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Megyei- és térségi programajánló, Regionális hírek, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Varázslatos hangulatú fesztiválkoncert Vásárosnaményban

cantemus 7_res.

Vásárosnamény – 19 énekkar, köztük 5 külföldi lép fel az idei Cantemus Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzus programján. A nemzetközi eseményt augusztus 15. és 21. között rendezik meg megyénkben. A résztvevőkkel ugyanakkor a megye több településén is találkozhat a zenekedvelő közönség, így Vásárosnaményban is.

Két esztendővel ezelőtt több nemzet dalnokai adtak különleges koncertet Nyíregyházán az akkor jubiláló Cantemus Kórusfesztiválon. A világhírű együttes idén is megrendezi a zenei eseményt, amelyre augusztus 15. és 21. között kerül sor. A fesztivál saját nemzeti kultúránk mellett, más kultúrák, emberek ezerszínű arcán keresztül is hirdeti az összetartozást, az egyetemes egységet és a jóra való törekvést. A XI. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválon 19 hazai és külföldi énekkar lép fel. Érkeznek Japánból, Törökországból, Taiwanról, Finnországból is. A résztvevők sorában vannak kétévente visszatérők és természetesen újak is. A kórustalálkozóra a migrációs válság is hatással van, ugyanis a meghívott három kínai együttes terrorveszélyre hivatkozva visszalépett, így idén ők távol maradnak a zenei eseménytől – mondta Szabó Dénes a Cantemus Kósuscsalád Kossuth-díjas karnagya. Az idei találkozóra a világ egyik neves együttese, a dél-koreai gyermekkar, a World Vision is ellátogat. A világhírű énekkar a Cantemus énekeseivel ad egy hangversenyt. A két évente megrendezett kórustalálkozón a város több pontján találkozhat a zenekedvelő közönség. Többek között a Kodály Zoltán Általános Iskolában, Nyíregyházán a Kossuth téren, a már megszokott és igen népszerű folklóresten, valamint a nem régen átadott Continentál Arénában is. A szervezők idén megduplázták a vidéki helyszínek számát, így a megyeszékhelyen kívül további nyolc helyen csendülhet majd fel a kórusmuzsika, így a Bereg szívében Vásárosnaményban is.

Vélemény, hozzászólás?