Változott a KRESZ, tudta?

40 eve varos vasarosnameny

Változott a KRESZ, tudtaA kormány július végén úgy módosította a KRESZ-t hogy a kiemelt sporteseményeket kiszolgáló járművek a buszsávban is haladhatnak, feltéve, hogy van erre szóló matricájuk – írja a Napi.hu.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat melléklete közli a matrica mintáját. Ezt a járművekre elöl-hátul fel kell ragasztani. A mérete – amennyiben a szélvédőre helyezik – 10×10 centiméter, míg ha a jármű egyéb részeire kerül, akkor 20×30 centiméter.

Ez azt jelenti, hogy az idén Budapesten megrendezésre kerülő 7. FINA Junior Úszó Világbajnokság ideje alatt, azaz augusztus 20. és augusztus 25. között a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Kft. által kiadott matricával a buszsávokban is közlekedhetnek a sporteseményt kiszolgáló járművek – írja a Napi.hu.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!