Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Beregsurány, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

Vádat emeltek egy beregsurányi cigarettacsempész ellen


beregsurany-1

Költségvetési csalás minősített esete miatt emelt vádat az ügyészség egy ukrán cigarettacsempész ellen. A férfi 2016. őszén jelentkezett belépésre egy lengyel honosságú személygépkocsival a beregsurányi határátkelőhelyen – tudatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség helyettes szóvivője, dr. Bordosi-Buss Emese.

A pénzügyőr kérdésére azt állította, hogy nála csupán 2 doboz adómentesen áthozható cigaretta található, ennek ellenére a tételes vámvizsgálat során a gépjármű házilag átalakított sárvédőiben, lökhárítójában, a hátsó ülés alatti üregekben és a küszöbökben elrejtve csaknem 2000 doboz ukrán zárjegyes cigaretta került elő.  Az ukrán férfi a költségvetésnek több, mint másfél millió forint vagyoni hátrányt okozott, mivel a dohányáru után a vámot, a jövedéki adót, valamint az Áfá-t sem fizette meg. A NAV a vádlott által csempészett cigarettát lefoglalta, és annak elkobzását és megsemmisítését rendelte el. A férfival szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, és Magyarország területéről való kiutasítást indítványozott vádiratában.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük