Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Vadászpuskával végezte ki felesége szeretőjét és annak apját egy nyíregyházi férfi


Fotó: police.hu

A férfi nem tudott beletörődni abba, hogy felesége megcsalta, a vád szerint agyonlőtte riválisát és annak apját is.
Aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a férfi ellen, aki a hatóságok szerint tavaly augusztusban két embert szabályosan kivégzett Nyíregyházán.

A vádirat lényege, hogya vádlott felesége 2019 februárjától a munkahelyén intim kapcsolatba került a főnökével, a későbbi sértettel. A vádlott néhány hónap elteltével tudomást szerzett a viszonyról, ezért a házassága megromlott, többször veszekedett feleségével, aki kis időre el is költözött tőle.
Egy sérelem váltotta ki a gyilkos dühöt
A férfi indulatait csak még jobban felkorbácsolta, amikor tavaly augusztus 26-án megtudta, hogy félrelépő feleségét meg is sértette főnöke. Az asszony ugyanis elmondta neki, hogy összeveszett korábbi szeretőjével, aki lekezelően beszélt vele.

A féltékenységtől és a sértettségtől is őrjöngő vádlott ekkor öt lőszert tárazott be engedéllyel tartott vadászpuskájába, majd autóval a sértett házához hajtott.Mikor meglátta a kertes ház udvarán dolgozó férfit, elkezdődött az ámokfutás:
a vádlott már az autóból kiszállva célzott lövést adott le haragosára, aki gyorsan fedezéket keresett, majd bemenekült a házba. Ez sem mentette meg életét: támadója újabb átlőtte a ház zárt bejárati ajtaját, és eltalálta mögötte háttal álló áldozatot, aki azonnal meghalt.
A lövések hallatán kijött az utcára, a sértett szomszédban lakó, 65 éves apja is – az őrjöngő fegyveres rá is azonnal tüzet nyitott, de elsőre nem találta el. Az idős férfi rákiabált támadójára, majd fia háza felé indult. Ekkor, hátulról kapta az életét kioltó második lövést.

A lövöldöző ezután Nyíregyháza külterületére hajtott, és egy félreeső helyen várakozott, majd az őt nagy erőkkel kereső helyi rendőröknek megadta magát.
A vádiratban az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak azzal, hogy legkorábban 35 év múlva vizsgálja meg a bíróság azt, hogy a vádlott feltételes szabadságra bocsátható-e.