Közzétette - Kategória - Vásárosnamény, Vásárosnamény, Kisvárda,Záhony, Mátészalka, Fehérgyarmat, Csenger hírei, Vezér cikkek

INSTAGRAM KÉPEK

FACEBOOK OLDAL

RENDEZVÉNY KÉPEKBEN

FACEBOOK VIDEÓK

TWITTER BEJEGYZÉSEK

Ünnepélyesen is felavatták a Vásárosnaményt Kisvarsánnyal összekötő új kerékpárutat

 

Vásárosnamény – Vásárosnamény Város Önkormányzata az elmúlt hónapok és évek során számos, több milliárdos beruházással növelte a város infrastruktúráját. A lendületben lévő városban ezúttal, a városi kerékpáros közlekedést fejlesztő és a turizmust fejlesztő programjának, egyik legnagyobb mérföldköve ért véget. – tájékoztatta szerkesztőségünket Filep Sándor polgármester.

A számtalan beruházás soron következő állomása ezúttal a TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00021 azonosító számú „Vásárosnamény Szabadság tér – Kisvarsány között kerékpárút építése” című projekt ünnepélyes átadó ceremóniája volt. A most átadott kerékpárút elsősorban, a Bereg szívének közlekedésbiztonságát hívatott szolgálni. A 354.929.028 forint összegű fejlesztés emellett, jelentősen megkönnyíti ezentúl a dolgozók és a családok biztonságosabb munkába járását, illetve kerékpározását. A kerékpárút ezen felül növeli Vásárosnamény kétszeres Kerékpárosbarát Település címének ázsióját, illetve nagyobb teret ad az amúgy is népszerű kerékpáros turizmusnak. A kerékpárút a Kisvarsánytól csatlakozik be az Árpád út és a Kossuth utcán keresztül a város főterén, a Szabadság téren át a Bereget Szatmárral összekötő töltéskoronán elhelyezkedő biciklis úttal – zárta gondolatait Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere.

A közel három kilométeres kerékpárút szakasz átadására, több száz gyermek és felnőtt jelenlétében annak kezdetén, a város főterén került lebonyolításra. Az ünnepélyes átadó ceremónián beszédet mondott Dr. Balázsy Erzsébet, a város alpolgármestere. Ünnepi beszédében a most létesült fejlesztés fontosságáról, annak előnyeiről beszélt. Köszöntőjét követően az ünnepélyes szalagátvágás ceremóniájára került sor, melyet Dr. Balázsy Erzsébet alpolgármester asszony, Szucsányiné Magocsa Edit, valamint Csobolya Attila képviselő-testületi tag vágta át. A szalagátvágás után közel száz kétkerekű, valamint ugyanennyi gyalogos járta be a kerékpárutat. A kerékpárosok egészen Gyüréig, míg a gyalogosok Kisvarsányig sétálva vehették birtokba hivatalosan is a most átadott szakaszt.