Közzétette - Kategória - Megyei és hazai sport hírek, Megyei- és térségi programajánló, Nyírség, Rendezvények, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Újra itt a Boney M. – Világsztárokkal érkezik a második Tiszai Challenge megyénkben


A tíz kilométeres úszóverseny mellett egész napos fesztiváli programokkal is várják a kilátogató indulókat, valamint a szurkolókat és a szórakozni vágyó családokat. A nevezők jelentős része nyíregyházi, azonban még a határon túlról is érkeznek majd úszók a megmérettetésre.

Augusztus 7-én, szombaton tartják a II. Tiszai Challenge rendezvényt, amely egy 10 kilométeres úszóverseny a Tisza gávavencsellői szakaszánál. A szervezők számára fontos, hogy a verseny egy jó hangulatú élményúszás legyen, a kilátogatók számára pedig egész napos fesztiválos programmal készülnek – foglalta össze Berecz János, Gávavencsellő polgármestere.

„Egy fesztiválos hangulatú rendezvényt fogunk lebonyolítani, sztárvendégekkel, a Boney M. lesz a fellépő, majd azt egy hajnalig tartó retró parti követi. Ehhez várjuk azokat a 40–50 pluszos résztvevőket, akik a retróért vannak oda. Maga az úszás pedig egy olyan élményúszás legyen, amely ne a versenyről szóljon, a biztosítást is úgy rakjuk össze, hogy ha lehet, akkor egy bolyban ússzon a csapat, és a vízi mentők is jobban átlássák az úszókat.”Napközben a versenyzők és a szurkolók mellett a gyerekekre is készülnek különböző családi programokkal. A kezdeményezés mellé állt a Nyíregyházi Egyetem is, amelynek különböző rendezvények szervezésével kapcsolatban együttműködési megállapodása is van a gávavencsellői önkormányzattal.

A rajt reggel 10-kor lesz a Tiszaberceli kikötőben, a célba érkezés pedig 2–4 órával később várható. A versenyzők már tavaly is az ország számos pontjáról ellátogattak Gávavencsellőre, sőt, külföldi induló is volt. Idén mintegy 2–300 versenyzőre számítanak a szervezők.