40 eve varos vasarosnameny

Kisvárda, 2011. március 18. Csirkecombot filéznek a Master Good cégcsoport kisvárdai telephelyén. Az Északkelet-Magyarország területén működő cégcsoport Magyarország legnagyobb baromfihús előállítója és az egyetlen integráltan takarmánytermeléssel, baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojlerhizlalással és feldolgozással foglalkozó cég. A 900 embert foglalkoztató Master Good évente 100 ezer tonna takarmányt termel, 23 millió naposcsibét keltet és forgalmaz, 11 millió brojlercsirkét hizlal és 16 millió baromfit vág le és dolgoz fel. Az energia- és takarmányárak drasztikus emelkedése miatt a Baromfi Termék Tanács szerint tavaszra 20-25 százalékkal emelkedik a baromfihús ára, ezért kérte a miniszterelnöktől a termék áfájának 10 százalékra való csökkentését. 2011. március 16-án készült felvétel. MTI Fotó: Balázs Attila

A 2013-ban alapított, 2018-ra már 580 millió forintos nettó árbevételt elérő, jelenleg 21 főt foglalkoztató kisvárdai Várda Meat Kft. csaknem négymilliárd forintból a baromfi vágóüzemekben keletkezett melléktermékek kezelésére, hasznosításra épít új gyárat. Egy egyedi kormánydöntésnek köszönhetően a beruházást az állam több mint másfél milliárd forinttal támogatja – jelentette be Szijjártó Péter Kisvárdán az üzem alapkőletétélen. A külgazdasági és külügyminiszter a tegnapi kisvárdai alapkőletétélen hangsúlyozta, hogy a kormány nemcsak szavakban, hanem tettekben is segíti a kis- és középvállalkozások (KKV) szektorát mind a beruházási célú, mind a foglalkoztatást segítő fejlesztésekben. A beruházás befejezése, műszaki átadása 2019 novemberére várható, majd a tervek szerint decemberben megkezdődik a próbaüzem. 2020 január közepétől pedig már teljes kapacitással működik majd a gyár.(frissmedia.hu)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?