Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Újabb részletek derültek ki az otthonfelújítási ingyenmilliókról

Február elsejétől lesz elérhető az otthonfelújítási hitel, legfeljebb tízéves futamidővel – árulta el Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A hétvégén Orbán Viktor négy lépést jelentett be, melyek közül az egyik, hogy a gyereket nevelő és gyereket váró családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3%-os kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik.

Ebből – a korábban bejelentett otthonfelújítási támogatásként – 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás, ami a felújítás végével vehető igénybe, és automatikusan csökkenti a hitel összegét.

Február elsejétől már azok is részt tudnak venni az otthonfelújítási programban, akiknek nincs most meg a fedezetük erre

– mondta ma reggel ki Novák Katalin a Kossuth Rádió műsorában.

Tájékoztatása szerint február elsejétől egy olyan otthonfelújítási hitel indul, amelynek köszönhetően az otthon felújításának költségeit előzetesen, egy hitelen keresztül megkaphatják a banktól a családok, és utána a költségeik felét az állam visszafizeti helyettük, és csak a maradékot kell törleszteniük, legfeljebb tízéves futamidővel.