Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Újabb rangos, országos elismerést kapott Vásárosnamény, a Bereg szíve!

Vásárosnamény – Országos szinten is egyre csak nő Vásárosnaménynak, a Bereg szívének ismertsége és elismerése. A város az elmúlt éve során számos országos díjat bezsebelt, a városvezetésnek, valamint az önkormányzat munkatársainak áldozatos munkája által. Az idei évben először adták át a Kisvárosi első elnevezésű díjat, amelyet először Vásárosnamény városa tudhatott magáénak, hiszen a díj legaktívabb nevezőjének bizonyult kisváros kategóriában, ezzel is mutatva elkötelezettségét a városok és a városmarketing irányába. Vásárosnamény összességében, már 25 Városmarketing gyémánt elismerésben részesült az elmúlt évek során .Az önkormányzat által működtetett Tourinform Iroda most sikerrel pályázott, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt Kerékpárosbarát munkahely pályázaton is, újabb nívós elismerést szerezve a városnak. Vásárosnamény Város Önkormányzata az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított, a kerékpáros kultúra és infrastruktúra fejlesztésére. Fontosnak tartják a kerékpáros közlekedés támogatását, hiszen nemcsak környezetbarát, hanem az egészség megőrzéséhez is hozzájárulhat. A koronavírus-járvány pedig más előnyére is rámutatott: biciklin az ember kevésbé van kitéve a fertőzésveszélynek, könnyebb betartania a védőtávolságot. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium négy kategóriában várta a munkahelyek és a települések jelentkezését. A multik, a nagyvállalatok, a kkv-k és a közintézmények külön-külön versenyeztek, ahogyan a városok, a nagyközségek és a községek is, a megyei jogú városok is.

A város legújabb, országos sikert hozó elismeréséről a Tourinform Iroda vezetőjét, Liptákné Juhász Anikót kérdeztük.

Idén is meghirdette a Kerékpárosbarát település és a Kerékpárosbarát munkahely pályázatokat a .

Advent harmadik hetében, amikor is az öröm aranyozza be a napjainkat, és ezen fogalom köré szerveződik az adventi programsorozatunk. Nekünk a Tourinform Irodának a hét első híre az volt, hogy megnyertük a kerékpárosbarát munkahely címet. Irodánk nagyon sokat tesz azért, hogy ennek a címnek a méltó birtokosa legyen, ugyanis évek óta szervezzük a városban a kerékpáros programokat. Miután eldől már régóta, hogy Vásárosnamény kitűnő adottságokkal rendelkezik a kerékpáros turisták számára. Azzal, hogy a Bereg központjaként csillagtúra szerűen bejárható az egész Szatmár és Bereg, és innen a város központjából induló kerékpáros utakat, azok behálózzák az egész Felső-Tisza vidéket. Ezt felismerve a fejlesztéseket és a marketingkommunikációnkat is a kerékpározás népszerűsítésére szántuk az utóbbi években. A Tourinform Iroda szolgáltatásai közé tartozik a kerékpárkölcsönzés, valamint különböző szemléletformáló kampányok lebonyolításában is részt veszünk.

Jelenleg zajlanak a felújítások, illetve a fejlesztések. A Bereg Szíve Üdülőközpontban egy kerékpáros túraközpontot alakítunk ki, itt lehetőség lesz un. jármódváltásra is. Mivel a kerékpáros túraközpont remélhetőleg megkapja már a kétlapátos minősítésű helyet, így lent a Tisza-parton ha valaki megérkezik kerékpárral, akkor válthat és mehet tovább kajakkal vagy kenuval tovább.

Kitűnik ezekből a dolgokból, hogy Vásárosnamény fel van készülve a kerékpáros turisták fogadására. Ebben az évben nagyon nagy eredménynek tekintjük, hogy a Felső-Tisza vidéki kerékpáros útvonalat kitáblázták. Tehát bekerült az országos vérkeringésbe. Ugyanolyan információs táblákat találunk végig a kerékpárút mentén, mint ami a Balaton-felvidéken vagy bármerre amerre járunk az országban.

Ezek mellett számunkra ugyanolyan fontos, a helyi embereknek a szemléletformálása is. Ugyanis a leghitelesebb szerintem a személyes példa mikor látják az emberek, hogy a Tourinform Iroda dolgozói is kerékpárral járnak munkába. Én személy szerint értekezletekre is simán áttekerek Panyolára biciklivel, még gyorsabb is. Szóval nagyon sok a személyes példa, hiszen Polgármester úr is nagyon sokat kerékpározik. Nagyon, nagy öröm számunkra szakembereknek, hogy hétvégente a töltés tele van futókkal, kerékpározókkal, és ilyenkor úgy érzi az ember, hogy igen, ezért megéri dolgozni.

A Tourinform Iroda mellett, a szintén vásárosnaményi Fix Szociális Szövetkezet is sikeresen pályázott, mely címet egy évig birtokolhatnak a nyertesek.

A nyertesek listája:

95b7d8b7c64c9592dde5d4f44516c74f51465c45