Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Újabb orvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete újult meg megyénkben


Fotó: Szarka Lajos

21 millió forintból újult meg a Fenyő utcai orvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete. Többek között korszerűsödött a fűtéshálózat, megtörtént az akadálymentesítés, és eszközbeszerzés is szerepelt a pályázatban. A felújítás egy nagyobb, több mint 400 millió forintos projekt része. Nyíregyházán folyamatosan prioritást élveznek az egészségügyi alapellátást célzó fejlesztések. Az önkormányzati tulajdonú rendelőket már a korábbi években felújították, az utóbbi időkben pedig újakat is tudtak kialakítani – mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Ennek részeként három helyszínen van folyamatban fejlesztés. A Fenyő utcai mellett a Csillag utcán is orvosi rendelőt újítanak fel, ahol a védőnői szolgálatnak is helyet biztosítanak, valamint a Tokaji úton, az Albérlők Házában egészségügyi centrum épül a hajléktalanok orvosi ellátása érdekében, de korábban is számos beruházás valósulhatott meg – tette hozzá a polgármester.

Ennek keretében pedig a háziorvosok és a védőnők számára biztosítanak önkormányzati támogatást a rendelők eszköz- és műszerbeszerzéséhez. Korábban pedig az ingyenes parkolást és a veszélyes hulladék elszállítását is biztosították, de a 102 körzeti orvossal és a kórházzal is minden évben konzultál a városi önkormányzat.

/www.nyiregyhaza.hu/