Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb országos razzia indul Magyarországon: itt állnak lesben az ellenőrök


2024 februárjában az eddigi bejelentések alapján többek között szoláriumok, vendéglátóhelyek, sport-, fitnesz- és edzőtermi szolgáltatók, használtgépjármű-kereskedők, számítástechnikai és mobiltelefon üzletek, pékségek, sütödék, vagy automaták kerülhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal célkeresztjébe. A legtöbb ellenőrzést virág- és ajándékboltokban tervezik a közelgő Valentin-nap apropóján. Az Adótraffipax oldalon közölt információk alapján az is tudható, hogy pontosan hol és mikor várhatók ellenőrzések. Mutatjuk, hogy hol bukkanhatnak fel jó eséllyel az ellenőrök ebben a hónapban.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– február 7-én Kerekegyházán, Kunbaracson és Kunpeszéren
ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.
Az adóellenőrök Bálint-nap közeledtével,
– február 12. és 15. között a virágüzleteket és az ajándékboltokat
ellenőrzik. Megjelenésükre hivatali munkaidőn túl is számíthatnak az adózók.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai február 5. és 11. között
– kedden Pécsett a szoláriumokat,
– szerdán Szentlőrincen a Március 15-e tér üzleteit,
– csütörtökön pedig Pécsett a Komlói úti boltokat és vendéglátóhelyeket
ellenőrzik.
A Mohácsi Busójáráson a kitelepülők a rendezvény minden napján számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés vármegye

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 5. és 9 között a sport-, fitnesz- és edzőtermi szolgáltatókat ellenőrzik. A nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét vizsgálják.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– februárban a használtgépjármű-kereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét;
– február 5. és 14. között az ajándék-, ékszer-, édesség- és virágárusokat ellenőrzik. Az igazgatóság kollégái vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, az alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét, valamint a jövedéki szabályok betartását.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február hónapban azokat az adózókat vizsgálja, ahol az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 5. és 9. között a számítástechnikai és mobiltelefon üzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága február 5. és 9. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– február 5. hétfő: Bátonyterenyei járás
– február 6. kedd: Balassagyarmat járás
– február 7. szerda: Pásztói járás
– február 8. csütörtök: Salgótarjáni járás
– február 9. péntek: Szécsényi járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pékségekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 6. héten pékséget, sütödéket, vendéglátóhelyeket, építkezéseket és kezelőszemélyzet nélküli automatákat ellenőriz. A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. Az év végi leltárak meglétét, a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 5. és 16. között a virág-, ajándék- és édességüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– február 5. hétfő: Tolna
– február 6. kedd: Paks
– február 7. szerda: Szekszárd
– február 8. csütörtök: Tamási
– február 9. péntek: Bonyhád

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 22. és május 1. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük