Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Katasztrófavédelmi hírek, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szatmár hírei, Szatmári szíréna, Tarpa, Vezér cikkek

Újabb minősítést szereztek a Tarpai Önkéntes Tűzoltók


Újabb minősítést szerzetek a szatmári önkéntesek

Az önállóan beavatkozó Tyukodi és Tarpai Önkéntes Tűzoltóknak éves minősítő gyakorlatot szervezett a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség a településük egy-egy közintézményében, így újabb egy évre szóló minősítést szereztek.

A Tyukodi Önkéntes Tűzoltó Egyesület az országban tizenegye-dikként, míg a Tarpai Önkéntes Tűzoltó egyesület tizenkettedikként 2014. decemberében kezdte meg önálló beavatkozását. Azóta minden évben minősítő gyakorlatokon vizsgáznak az egyesület tagjai, bizonyítva, hogy készen állnak a vállalt települések mentő-tűzvédelmére.

Pénteken, a Tyukodon lévő Szociális, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat épületében vizsgáztak, ahol egy feltételezett tűzesetnél kellett beavatkozniuk.

Egyébként a tyukodi önkéntesek, a településük mellett ellátják a szomszédos Porcsalma mentő és tűzvédelmét is.

A Tarpai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak az újabb minősítő vizsgán, a településükön lévő könyvtárban kellett egy feltételezett helyzetben intézkedniük.

Összesen öt település mentő-tűzvédelmét látják el önállóan, így Tarpa mellett Beregsurány, Beregdaróc, Hetefejércse és Márokpapi településekét, összesen 4500 lakos biztonsági érzetét növelve.

A pénteki minősítő gyakorlatokon Leskovics Zoltán tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, Tamás Ferenc tű. alezredes, a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint a kirendeltség tűzoltósági felügyelője és a mátészalkai tűzoltóparancsnok-helyettes ellenőrizte a feladatok végrehajtását.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság