Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek, Videóinterjú

Új kültéri termálmedence – nagyszabású fejlesztésekkel indul újra a vásárosnaményi Szilva Fürdő


Vásárosnamény – A kényszerű 3 hónap zárvatartás ideje alatt nem állt meg az élet a vásárosnaményi Szilva Termál- és Wellnessfürdőben sem, ahol ez idő alatt nagyszabású fejlesztéseket és felújításokat eszközölt az önkormányzati tulajdonban lévő intézmény. Így a holnapi napon megnyitásra kerülő fürdő, megújult környezetben fogadják kikapcsolódni vágyó vendégeiket. A jelen és jövő fejlesztéseiről a város polgármesterét, Filep Sándort kérdeztük.

A városvezető elmondta, hogy a zárvatartás alatt számos felújítás, korszerűsítés valósítottuk meg az intézményben.

Megújult a szauna világ, amelyben felújították a száraz szaunát és a gőzkabint, valamint új burkolatot kapott a zuhanyzó, továbbá polikarbonáttal fedték le a gyerekmedence és a szauna tér közötti üvegfalat. Kifestésre került a férfi és női öltöző, valamint a közlekedő is. A strandmedencén kijavításra kerültek a fagy által feljött burkolólapok és ezen felül elkezdődött a várva várt a kinti termálmedence kivitelezése és építése, amely július végére használatba kerülhet a vendégeink számára.

Zárásként meg jövőbeni fejlesztésekre is kitért, megköszönve elsőként Szűcs István és Hankovszkiné Medve Mónika munkáját s, mint mondta önkormányzati háttérrel, terveiket megvalósítva egy új kis termálmedence is megépül hamarosan, valamint reményeik szerint egy csúszdás gyermekmedencét pedig jövőre tudnak megépíteni. Egyeztetve igazgató úrral fontosnak tartja, hogy a termálmedence megépítését követően fejlesztéseket most ne erőltessenek, hiszen a vendégeket zavarná, hogy közben beruházás zajlik.

A holnapi nyitásról elmondta, hogy

a fürdő nyitvatartása nem változott, azaz reggel 09:00 -tól este 20:00 –ig várják vendégeiket.

Felhívta továbbá a figyelmet arra is, hogy a fokozott járványveszélyre való előírásokat mindenki tartsa be, így

A fürdőbelépés előtt kézfertőtlenítés kötelező! Az egész fürdő területén az előírt 1,5 méteres távolság betartása kötelező! A medencébe lépés előtt kötelező az alapos, szappanos előfürdő! A fürdő valamennyi részlegében, helyiségében a papucs használata kötelező! A fürdőt lázas vagy hányásos-hasmenéses, megbetegedésben szenvedők, illetve légúti tüneteket mutatók nem látogathatják. A medence igénybevétele után utófürdő javasolt. A mosdók használatát követően az alapos kézmosás és kézfertőtlenítés mellett szappanos előzuhany ismételt alkalmazása szükséges.