Új gépjárművel és felszerelésekkel gazdagodott a vásárosnamény Diák Sport Egyesület

Új gépjárművel és felszerelésekkel gazdagodott a vásárosnamény Diák Sport Egyesület (94)

[srizonfbalbum id=314]

Vásárosnamény – Az utánpótláskorban elsajátított elméleti és gyakorlati sportági ismeretek meghatározzák az egész versenyzői karriert. A sportegyesületek és edzők szerepe ebben a korban sokkal bonyolultabb, és összetettebb feladat, mint azt az első pillanatban látszik. A versenyzői pályafutást gondosan meg kell tervezni. Ez egy hosszú, több évre kiterjedő folyamat. Az utánpótlásedzők legfontosabb feladata a sportág megszerettetése után az életkoroknak megfelelő optimális élettani terhelés nyújtása, melyet állandó sikerélmény kell, hogy kísérjen már az első lépésektől, ezen dolgozik a Bereg szívében, Vásárosnaményban tevékenykedő Diák Sport Egyesület is.

Pankotay Gábor a DSE elnökségi tagjától szerkesztőségünk megtudta, hogy a fiatalok igazi nagy sportolóvá válása nem megy egyik pillanatról a másikra, hosszú és fáradságos út vezet fel a sportolói karrier csúcsára. Ezt a hosszú, fáradságos, néha örömteli, néha szomorú folyamatot nevezzük utánpótlás-nevelésnek, vagy utánpótlás sportnak. Természetesen minden sportoló más és más, azonban sportolóvá válásnak megvannak azok a jellegzetességei, amelyek jól körülírhatóak. Sportmenedzsment szempontjából igen fontos, hogy a sportolókat milyen üzenetek, hatások érik az utánpótlás korosztályokban, hiszen a kognitív képességei, a szociális képességei, az érzelmi attitűdje és a motoros képességeinek megfelelő kialakítása zajlik ebben az időszakban. Az együttműködés minden területen fontos. A sportmenedzser és az edzői stábok között, azonban az utánpótlásban talán a legfontosabb.

Kokas Bálint, az egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a Diák Sport Egyesület céljai között az szerepel, hogy a vásárosnaményi és a beregi gyerekek számára megfelelő sportolási lehetőséget biztosítson valamennyi, náluk edzésre jelentkező és sportolni vágyó fiatalnak. Magas szakmai színvonalú edzésmunkát biztosítani az utánpótlás csapatoknak és elősegíteni a versenyszerű sportot a beregi fiatalok számára. A felkészültségüknek megfelelő bajnokságokban, tornákon versenyzési lehetőséget biztosítani valamennyi csapatuknak – ezzel megfelelni a legtehetségesebbek élsportolói elvárásainak, mellyel biztosíthatják a megfelelő utánpótlást, egészséget a felnövekvő generáció számára. Ennek egyik elengedhetetlen állomása a megfelelő szakmai munka mellett a korszerű technika eszközök biztosítása is. A most megkapott eszközök is ezt a célt szolgálják, melynek során kooordinációs létrák, gyakorlókapuk és egyéb technikai felszerelések kerültek kiosztásra.

Korcsoportjaik többek között ovis (U7), U8, U9-10, U11-12, U14, a megyei első osztályban szereplő U16 és U19 labdarúgó korosztályból állnak, melyet a leány korosztály, az Úszó Szakosztály is erősít. A gyerekeket kiváló edzők készítik fel, melyet olyan neves trénerek tarkítanak, mint Tóth József, Majoros Imre, Mándi László, Bíró József, Palócz Tibor és Hankovszki Medve Mónika. A nyolc korosztályos csoportot működtető eszközök egyesület évek óta számtalan sikert könyvelhetett már el országszerte, ahol az úszók évről-évre aranytől az ezüstig fényesen szerepelnek, de az U16-os korosztály az elmúlt évben is a negyedik helyen végzett a megyei első osztályban. Az említetteken kívül az egyesület sportolói számtalan teremtornán és a Bozsik programban is kitűnően szerepeltek, öregbítve ezzel a Bereg és Vásárosnamény jó hírnevét is. A vezetők pedig különösen büszkék arra, hogy a most a megye legjobbjai között szereplő felnőtt csapat magját is az ő utánpótlás korosztályaikból kerültek ki.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/BeregiHirek/videos/1104076716348053/” width=”650″ height=”365″ onlyvideo=”1″]

A Városi Sportcsarnokban most átadott eszközök és felszerelések is mind ezen munka megkönnyítésére szolgálnak majd. A legnagyobb értéket mégis a DSE által vásárolt Renault Traffic gépjármű jelenti majd, mellyel akadálymentesül a csapatok logisztikai menedzsmentje is. A TAO-program Sportfejlesztési programjának berkein belül megpályázott és megnyert 16,5 millió forintos összegből vásárolt gépjármű és felszerelések 30% önrészből (közel négymillió forint) valósult meg. A most átadott eszközöket ezeken felül egy helyi vállalkozó felajánlása és a DSE saját keretéből, erre a célra elkülönített összeg segített elő. Az összegből a kisbuszon kívül és a felszereléseken kívül az edzői díjazások és képzések, illetve a gyakorló kapuk költségét is tartalmazzák. A hivatalos átadó során tiszteletét tette a város polgármestere, Filep Sándor, aki egyben a Vásárosnamény SE elnöke is. Az átadóünnepséget a DSE elnöke, Kokas Bálint nyitotta meg, aki megköszönte mindazon támogatóknak és személyeknek a közreműködést és segítségnyújtás, akik évről-évre hozzájárulnak az ilyen és ehhez hasonló kivételes alkalmakhoz. Beszédében külön kiemelte az egyesület menedzserének, Pankotay Gábornak a lelkiismeretes munkáját, mely által ezen eszközök nem kerülhettek volna a beregi sport szolgálatába. Beszédét, Filep Sándor szavai követték, aki megköszönte az egyesület áldozatos tevékenységét és a Bereg sportjáért tett erőfeszítéseket, illetve, hogy mára már szerves részei lettek az utánpótlás nevelésnek ebben a régióban. Zárásként a DSE elnökségi tagja, Pankotay Gábor köszöntötte a jelenlévőket, aki szakmai szempontból is ecsetelte a most átadásra került sportfelszerelések mivoltját. Elmondta, hogy az általuk megnyert támogatás célja, hogy minél több amatőr futballista, minél jobb körülmények között játszhassa a világ legnépszerűbb játékát. A Magyar Labdarúgó Szövetség tervei szerint a támogatások hatására egyre többen kezdenek el futballozni, ami hosszú távon a labdarúgás sikeresebbé válásához vezethet. A TAO-program piaci források bevonásán keresztül számos egyesület tud és akar fejlődni, ahogy a Diák Sport Egyesület is. Befejezésként utalt arra, hogy az elmúlt pályázati évhez hasonlóan az idén is nyújtottak fejlesztésekre irányuló beszámolót, melyet az MLSZ  idén is elfogadott. Végezetül az elnök bejelentette, hogy a vezetőség döntése értelmében a 2016-os évtől a szakmai vezetői feladatokat Majoros Imre látja majd el. Az ünnepség végén a gyerekek, a szülők  és természetesen a trénerek átvehették a nyert összegből vásárolt felszereléseket, melyből a DSE összes igazolt labdarúgója részesült.

[slideshow_deploy id=’110833′]

Vélemény, hozzászólás?