Közzétette - Kategória - Koronavirus, Számítástechnika, Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek, Telefon és tablet

Új funkciók jönnek a Facebookra a koronavírus-járvány miatt


Egyszerre két különböző irányba lépett a Facebook az élő videózás fejlesztésével: amellett, hogy csökkentené a live streamek által generált adatforgalmat, lehetővé teszi, hogy a Facebookon közvetített adások megtekintéséhez ne legyen szükség Facebook-fiókra.

Fotó: hvg.hu

A koronavírus-járvány miatti (önkéntes) karantén egyik hozadékaként az elmúlt hetekben a korábbinál is több felhasználó indított élő videós közvetítést a Facebookon. Fidji Simo, a cég egyik vezetője szerint a Facebook Live indulása óta már több mint 8,5 milliárd ilyen tartalom került fel a közösségi oldalra, az elmúlt egy hónapban pedig azt tapasztalták, hogy az ilyen tartalmakat fogyasztó felhasználók száma 50 százalékkal emelkedett az Egyesült Államokban. Éppen ezért úgy döntöttek, hogy a megnövekedett “keresletre” való tekintettel új funkciókat adnak a szolgáltatáshoz.

Ennek köszönhetően hamarosan azok is megnézhetik majd az élő videóközvetítéseket, akik nem rendelkeznek Facebook-fiókkal. Az asztali számítógép böngészőjében ezt már eddig is megtehették, mostantól viszont az androidos felhasználóknak is lehetővé tették ugyanezt. Az iPhone- és iPad-tulajdonosok számára néhány héten belül válik majd elérhetővé ez a lehetőség.

További hasznos újdonság, hogy az elő videóknál hamarosan arra is lesz lehetőségünk, hogy csak a hangot hallgassuk meg, kép nélkül. Hogy ez pontosan milyen hatással lesz például az adatforgalomra, nem tudni, de az egyértelmű, hogy jóval kevésbé terheli majd le a hálózatot, ha csak a hang megy át rajta.

Ez utóbbi megoldás duplán jó lehet a Facebook számára, a legutóbbi beszámolójuk szerint ugyanis a megnövekedett felhasználói aktivitás miatt rendesen izzadnak a szerverek.

/hvg.hu/