Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Új elnököt neveztek ki a Vásárosnaményi Járásbíróság élére

Bár a nyári hónapokban a bíróságok tárgyalási tevékenysége kissé háttérbe szorul, a Nyíregyházi Törvényszéken és az illetékességéhez tartozó járásbíróságokon az elmúlt időszakban is több jelentős esemény történt, mivel Dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke két vezetői kinevezésről is döntött.

A Vásárosnaményi Járásbíróság elnöki posztjára dr. Juhász Endrét nevezte ki a Nyíregyházi Törvényszék elnöke. Dr. Juhász Endre 1987. december 1-től a Kisvárdai Járásbíróság fogalmazója, majd 1990-től polgári ügyszakos bírója. 2002-ben kirendelték a Nyíregyházi Munkaügyi Bíróságra, így azóta a megyeszékhelyen végzi mindennapos munkáját, jelenleg a Nyíregyházi Járásbíróság polgári ügyszakában, főleg családjogi perek – házassági bontóperek, gyermektartás, gondnoksági perek – elbírálása révén. A Vásárosnaményi Járásbíróság elnöki tisztségét 2020. szeptember 1-től látja el 2026. augusztus 31. napjáig.

Az elnöki kinevezési folyamatban a pályázók pályázatát először az érintett járásbíróságok bírái véleményezik, szavazataikkal döntenek arról, hogy támogatják-e a pályázó vezetői kinevezését vagy sem. Ezt követően a Nyíregyházi Törvényszék elnöke személyes meghallgatás után – a bírói támogatás figyelembevételével – dönt a pályázók kinevezéséről.