Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Regionális hírek, Rendezvények, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei, Tarpa, Vezér cikkek

Tűzoltó minősítő gyakorlatot rendeztek a Tarpai Művelődési Házban


Tűzoltó minősítő gyakorlatot rendeztek a Tarpai Művelődési Házban

© Fotó: katasztrófavédelem

Tarpa – Szerdán délelőtt az önállóan beavatkozó tarpai önkéntes tűzoltóknak a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezte meg a minősítő gyakorlatot, miután az egy éves engedélyhez újabb vizsgát kellett tennie az állománynak.Az országban tizenkettedikként a Tarpai Tűzoltó Egyesület vált önálló beavatkozásra jogosulttá 2014. december elsejétől. A civil szerveződés gyökerei 1935-re nyúlnak vissza a településen, majd a 2001-es árvíz idején szerveződött újjá az egyesület. A folyamatos fejlődés után ma már 31 fős taglétszámmal rendelkeznek, közülük harmincan jogosultak tűzoltási és műszaki mentési feladatok ellátására. Összesen öt település mentő-tűzvédelmét látják el önállóan, így Tarpa mellett Beregsurány, Beregdaróc, Hetefejércse és Márokpapi településekét, összesen 4500 lakos biztonsági érzetét növelve. Szerdán délelőtt pedig megszerezték az újabb egy éves engedélyt, miután sikeres minősítő vizsgát tettek.

A minősítő gyakorlatnak, a Tarpai Művelődési Ház adott otthont.

A feltételezés szerint, a kulturális központ nagytermében, a színpadon keletkezett tűz. Az ott tartózkodók közül egy ember a füsttel telített épületrészben maradt.

Az önállóan beavatkozó tarpai önkéntes tűzoltók felvették a kapcsolatot a helyi szakemberrel, majd védősugár fedezete mellett a színpadon lévő sérültet kimentették és megkezdték több oldalról a tűz oltását. A szituációra épülő feladatot minden raj végrehajtotta.

A szerdai minősítő gyakorlatot a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezte, majd ellenőrizte és a megyei tűzoltósági főfelügyelő, Leskovics Zoltán tű. alezredes minősítette és megfelelőre értékelte, így újabb egy évig önálló beavatkozásra lett jogosult a megyében, a Tarpa ÖTE.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük