Közzétette - Kategória - Felső-Szabolcs hírei, Felső-Szabolcsi sziréna, Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Regionális hírek, Rétköz hírei, Rétközi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szabolcsi sziréna, Szatmár hírei, Szatmári szíréna

Tűzesetek és balesetek nehezítették megyénk tűzoltóinak munkáját


Illusztráció

Több mint tíz szabadtéri tűzhöz riasztották megyénk tűzoltóit vasárnap. Volt, ahol néhány négyzetméteren égett a száraz vegetáció, de nagyobb területen is avatkoztak be egységek. A legnagyobb tűz a Berkesz és Demecser közötti kilenc hektáros nádasban keletkezett. A demecseri önkéntes tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely egy magaslest is károsított. Penészleknél mintegy négy hektáron égett a száraz fű. A nyíradonyi, nyírbátori hivatásos tűzoltók mellett a nyírbélteki önkéntes tűzoltók avatkoztak be a helyszínen két gyorssugárral és kéziszerszámokkal. Egyhektáros területen, a lakóházak mögött égett a száraz fű Nyírcsaholyban, a Kossuth Lajos utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A tűzoltók puttonyfecskendőkkel, gyorssugarakkal és kéziszerszámokkal többek között Nyírbélteken, Ópályiban, Ajakon és Kemecsén is felszámoltak szabadtéri tüzeket.

A nyíregyházi polgármesteri hivatalhoz is riasztották a tűzoltókat vasárnap. A hivatal tetején lévő napelemrendszer áramátalakítójának kapcsolószekrénye, valamint a tetszőszerkezet szigetelése egy négyzetméteren égett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók több járművel vonultak a tűzesethez, kiérkezésük előtt a helyszínen lévők eloltották a tüzet három tűzoltó készülékkel. A beavatkozók áramtalanították a napelemeket, majd átvizsgálták a tetőszerkezetet.

Motoros és személygépkocsi ütközött Kocsordon. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet.

Egy parkoló autónak ütközött egy másik gépjármű Újfehértón. Az ütközés következtében az egyik gépkocsi kerítésnek csapódott. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével végezték el a műszaki mentést és áramtalanítottak.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Mátészalkán, az Ipari úton. A helyi hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság