Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Továbbra is kell a meleg ruha, ekkor szabadulunk végre a mínuszok fogságából


Vasárnap már kisüt a nap, de hószállingózás, gyenge havazás a borult részeken előfordulhat. A hét elején azonban lassan csitulnak a mínuszok.

Vasárnap leginkább fátyolfelhők szűrhetik meg a napsütést, de északon-északkeleten előfordulhatnak tartósan felhős, borongós körzetek is. Ezeken a részeken hószállingózás, hózápor is kialakulhat. Többfelé élénk, északon erős lesz a nyugati-délnyugati szél. A hajnali órákban a szélvédettebb északi és nyugati tájakon pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérsékletek -7, -2, a maximumok 1-6 fok között várhatóak – írja az Időkép.

Hétfőn a déli tájakon fordulhat elő gyenge eső, havas eső, a későbbi órákban akár havazás, míg az ország nagy részén változóan felhős idő lesz jellemző. Az északnyugati szél a déli tájak kivételével élénk, erős, néhol viharos lesz. Hajnalban -8, 0, kora délután 1-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden többnyire napos időre van kilátás, számottevő csapadék nem lesz. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödhet. A fagyos éjszakát követően 0, +5 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Szerdán nyugat-délnyugat felől már vastagabb felhők érkeznek fölénk.

Szerdán nyugat-délnyugat felől már vastagabb felhők érkeznek fölénk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük