40 eve varos vasarosnameny

Tovább épül a Szent Demeter templom Vásárosnamény (34)[srizonfbalbum id=138]

Vásárosnamény – A Vásárosnaményi Görögkatolikus Egyházközséget dr. Keresztes Szilárd megyéspüspök alapította meg 2005-ben. A város központjában kapott telekre Telepóczki Miklós építészmérnök 2008-ban elkészítette a templom, parókia és közösségi ház engedélyezési terveit. A némileg módosított terveket Kocsis Fülöp érsek-metropolita 2010-ben hagyta jóvá. Először megépült a parókia a közösségi terekkel, majd 2011-ben kezdődött a templom építése az alapozással. A betonba öntött alaprajz után az építkezés most, négy év után folytatódik a szerkezetépítéssel.

Közbeszerzés alapján a templomépítés II. ütemére a B. Ép. Szolg Kft-vel kötött szerződést a Hajdúdorogi Egyházmegye nettó 19,4 millió forint értékben. A műszaki ellenőri feladatokat Toldi István végezte. A II. és a III. ütem része volt a templom felmenő szerkezetének vasbeton építési, falazási és tetőszerkezet építési munkálatainak. A IV. fázis most tavasszal kezdődött meg, ahol a Handell Kft. végzi a belső munkálatokat. A befejezés előtt álló templomban a cég burkolási, szigetelési és villanyszerelési munkálatokat lát el.

Az egyházközség szeretettel várja a Szent Demeter templom továbbépítéséhez szükséges felajánlásokat személyesen Demkó István parókusnál. (Vásárosnamény, Tamási Áron utca 5., tel: 45/470 398; OTP Bank 11747065-20105358)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?