Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei Magyarországon

rezsi

Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei Magyarországon: egy kétkeresős háztartás villamosenergia- és földgázköltsége az átlagos jövedelmükhöz képest a korábbi időszak 4 százalékos értékéről 3,4 százalékra mérséklődött 2019 júniusában a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legújabb, júniusi nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint.

A hivatal hétfői közleményében kiemelték, hogy a lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagára – 3,22 eurócent/kilowattóra – a vizsgált európai uniós fővárosok közül Budapesten volt a legolcsóbb.

A villamos energia lakossági átlagára a magyar fővárosban 2019 júniusában 11,72 eurócent volt kilowattóránként. Ennél csak Szófiában és Belgrádban kellett kevesebbet fizetni az áramért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!