Közzétette - Kategória - Baleset és bűnügyi hírek Vásárosnamény, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Csaroda, Gulács, Jánd, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Többen buktak – Nagy razzia volt Vásárosnamény, Jánd, Gulács, Tarpa és Csaroda településeken


A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai finn módszeres ittasság-ellenőrzést hajtottak végre 2020. január 21-én. A rendőrök Vásárosnamény és a szomszédos településeket összekötő utakon, valamint Jánd, Gulács, Tarpa és Csaroda településeken összesen 394 járművezetőt ellenőriztek, akik közül ezúttal ketten bizonyultak ittasnak. Az alkoholszondás ellenőrzés után a két járművezetőt további mintavételre állították elő a rendőrök. A szervezetükben lévő alkoholkoncentráció mértékére tekintettel, mindkét sofőrnek 30.000 forint összegű közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.

A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök a passzív biztonsági eszközök használatát is ellenőrizték. A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 7 járművezetővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot. Kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 15 személlyel szemben figyelmeztetést alkalmaztak, további öttel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. Volt olyan külföldi járművezető, aki az általa vezetett kisbuszban a megengedettnél több személyt szállított, ezért vele szemben a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza meg. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

… hogy mindenki hazaérjen!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –