Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei, Vezér cikkek

Több millió forinttal támogatták a kórházat a megyei vadászok

Fotók: nyiregyhaza.hu

3,2 millió forint értékű orvosi eszközt vásárolt a Jósa András Oktatókórház. Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. gyűjtést szervezett, az ebből befolyt összeget ajánlotta fel a gyermekosztály részére. A műszert az újszülött intenzív részlegen használják monitorizálásra. Új orvosi műszerrel gyarapodott egy adománynak köszönhetően a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztálya. Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. kezdeményezése 19 megyei kórház gyermekosztálya számára tette lehetővé hiánypótló orvosi eszközök beszerzését.

2019 decemberében, az ország valamennyi megyéjében egy időben rendezték meg az első országos jótékonysági vadászatot az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. szervezésében. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében közel százan vettek részt rajta és több mint 3 millió forintot gyűjtöttek össze, ezzel országos viszonylatban a második helyet elfoglalva.

A kórház választhatta ki, hogy az összegyűlt 3,2 millió forintból milyen eszközt vásárol, így esett a választás egy transzkután mérőberendezésre, amely az újszülött intenzív részlegen kapott helyet.

A jótékonysági vadászatot ez év decemberében is megszervezik, az álomcél egy 30 millió forint értékű komplex szívultrahang berendezésnek a beszerzése.

nyiregyhaza.hu