Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna

Tiszakerecsnyban elfogott embercsempészeket zárna börtönbe a vásárosnaményi ügyészség

A Vásárosnaményi Járási Ügyészség két ukrán férfivel szemben emelt vádat, akik 2020 decemberében két palesztin férfit juttattak át a „zöldhatáron” Magyarországra, hogy innen őket más személyek Németországba szállítsák – közölte Dr. Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

A vádirat szerint a korábban már embercsempészés miatt elítélt egyik vádlott felajánlotta falubeli ismerősének, hogy 2000 hrivnyát fizet neki azért, ha két palesztin állampolgárt átvezet a „zöldhatáron” Magyarországra, hogy őket Tiszakerecsenyből Németországba juttassák.

Miután a férfi az ajánlatot elfogadta, vádlott társa elmagyarázta neki az illegális határátlépés helyét és útvonalát, majd Munkácson együtt felvették a két palesztin férfit, és őket a határ közelébe fuvarozták.

I. rendű vádlott a megbeszéltek szerint a migránsokat sikeresen átvezette a határon, és miután a fizetséget tőlük megkapta, elváltak egymástól. Tiszakerecsenyben azonban mindhármukat elfogták a határrendészek.

Az embercsempész férfi azóta is letartóztatásban van, ukrán társa ellen pedig körözést adtak ki, őt távollétében is elítélheti a bíróság. Az ügyészség mindkét férfit embercsempészés minősített esetével vádolja, és évekre börtönbe zárná.