Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Tervezett fakivágások Vásárosnaményban – Megszűnik a Rákóczi utcai fasor egy része a város központjában


Folytatódnak a tervezett fakivágások, csonkolások, a ritkítási és az erőteljes metszési munkálatok a Bereg Kapujában, Vásárosnaményban. Az intézkedések elsődleges célja a biztonságos közlekedés akadálymentesítése, a gyalogos- és kerékpáros forgalom balesetveszélyes szakaszainak megszüntetésé, valamint az érintett épületek állagának, azt veszélyeztető kockázatinak megakadályozása.

Vásárosnamény Város Önkormányzata nemcsak elkötelezett híve a fák védelmének, de a városi zöldfelületek, parkok, ligetek folyamatos ápolása, gondozása, a zöldfelület növelése, és a fásítást is fontos feladatának és kötelezettségének tartja. Az elmúlt években számos zöldfelületnövelő, valamint fásítási program zajlott le városszerte.

Az idő vasfoga azonban a város utcáit, tereit és parkjait szépítő fáit sem kíméli, melyet a szakemberek véleménye alapján, valamint oly sokszor a városlakók kérésére az önkormányzat ritkítja, valamint ha kell kis is vágja azokat. A munkálatok során az elöregedett, csúcsszáradt, ezért a gyalogos és kerékpáros forgalomra és a közúti közlekedésre balesetveszélyes fákat vágják ki, melynek véleményezése, majd eltávolítása is szakemberek segítségével történik.Az önkormányzat így már korábban kezdeményezte, a baleset-megelőzési és vagyonvédelmi célú fakitermelések engedélyezését városszerte. Több útszakaszon , a központi játszótéren, vagy éppen a gergelyiugornyai Tisza-parton is kerültek, a vagyonvédelmet és az emberi élet kioltására alkalmas fák eltávolításra.

A baleset-megelőzési szempontból jelentős munkálatok, most újabb szakaszába léptek, melyet nem csak a fák állapota, hanem az ott élők kérése is esedékessé tett, hiszen ezúttal a város központjára, a Rákóczi utcára területére terjed ki a tervezett fakivágás. Így az újonnan létesített  körforgalom jobb oldalán, a Rákóczi utca és Orbán Balázs körút sarkáig húzódó fasor, teljesen eltávolításra kerül. A szakszerű és gyors munkálatokat Krutilla Zsolt egyéni vállalkozó végzi.