Közzétette - Kategória - Nagyvarsány, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

Teltházas jótékonysági bállal segítették a nagyvarsányi általános iskolát

II. Jotekonysagi bal Nagyvarsany

Közel száz bálozni vágyó résztvevő gyűlt össze, immár második alkalommal a Nagyvarsányi Református Általános Iskola és Óvoda aulájában. A református iskola szülői szervezete ugyanis, ismét megrendezte nagy sikerű farsangi bálját, melyen a befolyt összeget idén is jótékony célra fordítják majd.

A bál kezdetén a Szülői Szervezet  elnöke, Topolánszky Judit köszöntötte a szép számban egybegyűlt bálozót. A rendezvény díszvendégeinek bemutatását követően, az elnök megköszönte a szülők áldozatos munkáját. Név szerint: Boriné Toldi Beának, Baloghné Bartha Zsuzsának, Mezőné Kiss Erzsébetnek, Molnár Orsolyának, Sütőné Vincze Juditnak, Kissné Gergely Enikőnek, Tóthné Szűcs Anitának és Szűcsné Gál Csillának.  Kitért továbbá arra is, hogy az est teljes bevételét a gyerekek iskolai környezetének szépítésre és rendezvények megvalósítására fordítják majd.
elvalaszto 4

Az elnök asszony köszöntőjét követően a jótékonysági bál védnöke, Nt. Nagy István református lelkész köszöntötte a közönséget.

elvalaszto 4

A lelkészi köszöntő után a rendezvény fővédnöke Nt. Csegei István, a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye esperesének megnyitó beszéde hangzott el.

elvalaszto 4

Az ünnepélyes megnyitó ceremónia befejeztével, az est további programját, az intézmény diákjainak produkciói színesítették. Elsőként Szűcs Levente és Jene Péter furulya duettje zengte be a zsúfolásig megtelt aulát.

elvalaszto 4

Az iskola diákjainak előadását Szabó Gergő prózai előadása folytatta, aki Aranyosi Ervin: Mutasd ki című művét szavalta el.

elvalaszto 4

A prózai előadás után ismét egy furulya duett lépett a bál rögtönzött színpadára, mégpedig Tóth Petra és Kovács Tamara személyében. A műsort adó diákokat Sebestyénné Molnár Zsuzsa és Szilágyiné Tyukodi Klára tanította be a gyerekeknek.

elvalaszto 4

A kulturális műsort az iskola néptánc csoportjának autentikus műsora zárta. Az ötödik és hatodik évfolyamos diákokból verbuválódott csoport koreográfiáját, Fabu Bettina és Kerepesi Attila tanította be a gyerekeknek.

A kulturális csemege végén ,Nagy István református lelkész asztali áldásával kezdődött meg a báli vacsora. A bőséges vacsora felszolgálásról a szervező szülők gondoskodtak, ahol cigánypecsenye, sajttal töltött pulykamell, hurka, kolbász és burgonya pöré került tálalásra.

A szombat esti bál remek alkalmat biztosított arra is, hogy olyan emberek legyenek együtt, akik kötődnek az iskolához valamilyen módon. A bál jó hangulatáról emellett, az elmúlt évtizedek legnagyobb mulatós és pop slágereinek kíséretében, Boda Zoltán gondoskodott. A hajnalig tartó, önfeledt szórakozást tombola sorsolás is színesítette, ahol értékes nyeremények leltek gazdára.

 

Vélemény, hozzászólás?