40 eve varos vasarosnameny

tavaszi zsongas vasarosnameny

Vásárosnamény – Az idén várossá avatásának jubileumát ünneplő Bereg szíve, egész éven át színes és tartalmas programsorozattal kedveskedik a városlakóknak. A ,,40 éves Vásárosnamény” elnevezésű programsorozat következő állomása, az immár második alkalommal megrendezésre kerülő Tavaszi Zsongás volt. Az egész napot felölelő rendezvény, ismét számos színes és tartalmas programot vonultat majd fel. A sport, az egészség, a kultúra, a szórakozás és a gasztronómiai jegyében jegyében telő nap, ismét közel ezer embert mozgatott meg a Városháza mögötti téren.

A rendezvényt idén is a Bereg Brass Brand fúvószenekar zenés köszöntőjével kezdődött, ahol számos népszerű és ismert komolyzenei mű került előadásra. A nap programjának ismertetését követően a város első embere, Filep Sándor polgármester köszöntőjét hallhatta a publikum. Beszédében a jelen és a városban hamarosan érkező, színes programok sokaságára, a jubileumát ünneplő városra tért ki.

Az ünnepélyes megnyitót követően a városrészek általános iskoláiból érkező diákok műsoraiból álló kulturális előadások seregszemléjét tekinthették meg a jelenlévők. Először az Eötvös József Általános Iskola és AMI Mazsorett csoportjának legkisebbjei léptek a színpadra.

A helyi  amatőr fellépők sorát a gergelyiugornyai Petőfi Sándor Tagintézmény Mazsorett csoportja folytatta, akik bámulatos koreográfiájukkal kápráztatták a nézősereget..

A kicsik után az iskola idősebb növendékeiből álló csoport nyűgözte le színes koreográfiájával, a büszke szülők és a szép számban megjelent érdeklődők hadát.

A rendezvényen a kultúra is szerepet kapott, ahol a Beregszászi Dixie Band ismert dallamokkal szórakoztatta a közönséget.

A térség tehetséges fiataljai is szerepet kaptak ezen a napon, ahol a gemzsei Pacsirták duettjének csodás hangja kápráztatta el a rendezvény helyszínén tartózkodókat.

A szívmelengető autentikus előadást követően, a Csarodáról érkező Rostás Gréta és Lázár Piroska duett modern pop-kulturális zenéjével szórakoztatta a publikumot.

A beregi tehetségek előadása után, a Frappé Balettiskola növendékei több műsorból álló egyveleggel szórakoztatta a közönséget.
A tánciskola frenetikus műsorai után, a Vidám Manók Együttes interaktív gyermekkoncertje mozgatta meg a gyermekek és szüleiket.

A tucatnyi gyereket megmozgató gyermek koncert után, az ország egyik legkedveltebb fitneszguruja, Rubint Rékával mozoghattak a programon résztvevők. A kardio edzést követően, a térség népszerű előadója, Riko Flash lépett a világot jelentő deszkára.

A hosszú és számos programot felvonultató Tavaszi Zsongás csúcspontján, az országosan is méltán népszerű Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar frenetikus koncertje fokozta az est hangulatát.

A napot a Szívtiproll Zenekar utcabálja zárta, akik tucatnyi embert késztettek táncra a 80-as és 90-es évek legnagyobb zenéinek előadásával.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?