Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi sziréna, Felső-Szabolcsi sziréna, Nyírségi sziréna, Országos sziréna, Rétközi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szabolcsi sziréna, Szatmári szíréna

Tarcsa Csaba: Új módszerekkel verik át az idős embereket a bűnözők


Tarcsa Csaba

MTI Fotó: Balázs Attila

Új módszerekkel verik át az idős embereket a bűnözők. A csaláshullám új neve a kocsiztatás. Hogy mit kell erről az új idősek elleni támadásokról tudnunk, illetve milyen módszerekkel próbálkoznak még a bűnözők, erről beélt Tarcsa Csaba, az ORFK főkapitányi biztosa a Mokkában.

Bár csökken az úgynevezett unokázós csalások száma, de a bűnözők újabb módszerekkel verik át az időseket. Az új sláger a kocsiztatás: az időseket autósok leszólítják az utcán, és azt kérik, igazítsák útba őket a kórház felé. Miután azonban az áldozatok beülnek az autóba, megpróbálják megkopasztani őket.

A módszerről Tarcsa Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Elmondta, hogy főleg a fővárosban és Pest megyében tapasztalták az új módszer felbukkanását. A tettesek idős embereket szólítanak meg az utcán, kórház után érdeklődnek, majd ráveszik őket arra, hogy üljenek be a kocsiba, és mutassák az utat oda. Közben eljátsszák, hogy telefonon megtudják, a rokonuknak le kell vágni a lábát, hacsak nem fizetnek egy nagyobb összeget a kórháznak.

Az elkövetők meggyőzik a sértettet, hogy adjon kölcsön pénzt, és zálogban nála hagynak egy euróval és dollárral tömött táskát. A táskát azonban kicserélik egy papírral tömöttre, tehát semmi nem marad az átvert időseknél. Ilyen módon 23 esetben csaltak ki pénzt, százezer és másfélmillió forint közötti értékben.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/BeregiHirek/videos/1035084273247298/” width=”650″ height=”365″ onlyvideo=”1″]


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük