Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Tállai András: Egyre fontosabb a külhoni magyar vállalkozók támogatása


A nemzetpolitikában egyre nagyobb jelentőséggel bír a külhoni magyar vállalkozások támogatása, a magyarok lakta területek gazdaságfejlesztése. Idén ilyen programok támogatására 6,551 milliárd forint jut – mondta Tállai András, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Pénzügyminisztérium államtitkára pénteken a Kárpát-medencei magyar vállalkozók találkozóján, Mezőkövesden.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A hét végéig tartó rendezvényre az idén mintegy kétszáz vállalkozó érkezett Erdélyből, Felvidékről, Vajdaságból, Kárpátaljáról és Muravidékről.

A találkozó megnyitóján Tállai András azt mondta: 2010 óta a kormány sokat tett a nemzethatárokon kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásáért, azért, hogy a kihelyezett pénzek minél nagyobb hányadát fordítsák magyarországi gyártók és kereskedők termékeire.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszédében kiemelte: a

HÉTSZÁZÖTVEN VÁLLALKOZÓBÓL ÁLLÓ KÖZÖSSÉG MINTEGY 12-15 EZER EMBERT FOGLALKOZTAT, AKIK KÖRÉBEN 72 SZÁZALÉKOS A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK FOGLALKOZTATÁSI ARÁNYA. A kapcsolatrendszerben aktív vállalkozásoknak átlagosan 2,4 millió euró árbevétele volt 2021-ben. Mint mondta: a vállalkozásoknak összesen 43 országban vannak üzleti kapcsolataik, magyarországi cégekkel a vállalkozók kétharmada ápol valamilyen üzleti kapcsolatot.