Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Szupergyors internet fejlesztés kezdődik a Beregben és annak szívében, Vásárosnaményban!

convert

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

SZÉLESSÁVÚ INTERNET HÁLÓZAT FEJLESZTÉSÉT VALÓSÍTJA MEG A NARACOM INFORMATIKAI KFT. A VÁSÁROSNAMÉNYI JÁRÁSBAN

A kisvárdai székhelyű NARACOM INFORMATIKAI Kft. a vásárosnaményi járásban pályázati forrás igénybe vételével újgenerációs szélessávú hálózatot épít ki. A legalább 30 Mbps sávszélességet biztosító infrastruktúra létesítéséhez, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, 764,35 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a cég.

A NARACOM INFORMATIKAI Kft. internet szolgáltatás nyújtásával foglalkozik elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A fejlesztés eredményeként a vásárosnaményi járás 26 településén válik elérhetővé a lakosság és a vállalkozások számára a modern technológiával kialakított internet hálózat, melynek eredményeként javul a digitális tudáshoz való hozzáférés és az internet szolgáltatás minősége, színvonala.
A hálózatfejlesztési pályázat célja a kevésbé fejlett régiókban legalább 30 Mbps sávszélességet biztosító hálózati infrastruktúra kiépítésének megvalósítása újgenerációs szélessávú (NGA) technológia fejlesztésével, azokon a településeken, ahol eddig nem volt elérhető, elősegítve ezáltal a digitális szolgáltatások elterjesztését és az állampolgárok, valamint a vállalkozások számára a digitális világba való beilleszkedést. A beruházás további célja az optikai körzethálózattal még el nem ért települések szélessávú hálózatba való bekapcsolása. A hálózatfejlesztés eredményeképpen a direkt hatásokon túl megvalósul a gazdasági fejlődés támogatása, tőkevonzó képesség emelkedése az infrastrukturális fejlettség egy magasabb fokának köszönhetően; a helyi lakosság körében az internethasználat, illetve ahhoz kapcsolódó tudás, képességek fejlődése. A projektről bővebb információkat a www.naracom.hu oldalon olvashatnak.

Sebők Endre

Naracom Informatikai Kft.

Vélemény, hozzászólás?