Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Szívbemarkoló karácsonyi gyertyagyújtás a vásárosnaményi Eötvösben

Szívbemarkoló karácsonyi gyertyagyújtás a vásárosnaményi Eötvösben

Vásárosnamény – A Bereg szívének, Vásárosnaménynak ünnepi hangulatát az elmúlt hetekben számos jól megkoreografált rendezvényen és összejövetelen átérezhették a térségben élők. Az ,,Advent Vásárosnaményban” programsorozat mellett számos intézmény és gyülekezet emlékezett meg méltó módon a karácsonyról és annak szellemiségéről.

Az egyik legszebb megemlékezést ismét a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolanépes diákjaiból álló ünneplő közösség adta, akik közös gyertyagyújtás néven rendezték meg ismét, hagyományos karácsonyi ünnepségüket az intézmény aulájában.

Szívmelengető ünnepség során ismét szerepet kapott az iskola apraja és nagyja, ahol szavalatok, az énekkar által előadott számos karácsonyi dal, énekes produkciók és csillagszóró  illetve gyertyagyújtás emelte az egyedülálló műsor színvonalát. Az ünnepi megemlékezést az iskola énekkara által előadott Szép karácsony című dal alapozta meg, melyet még a Mennyből az angyal…, Pásztorok, pásztorok… és Csoda vár… című karácsonyi énekek is gazdagítottak.

Az ünnepi műsor kezdetén köszöntőt mondott dr. Siposné Szilágyi Ildikó tanárnő és Csekő Réka, a diákönkormányzat elnöke. Köszöntőjüket követően Fehér Luca csodálatos hangja zengte be az iskola auláját, aki az Edda: Akitől Minden szép..című számát adta elő.

A fenséges énekesprodukciót követően a karácsony történetéről kaphattunk részletes beszámolót az iskola diákjainak tolmácsolásában. A negyedik és ötödik évfolyam diákjai, azaz Laczkó Boglárka, Laczkó Heidi, Baráth Lili, Magyar Dávid és Veres Zsolt,a karácsony több száz éves történetét bemutatva ezzel.

Idén sem maradhatott el a látványos mécsestánc, melyet a végzős osztályok közül a 8. és a 8.d adott elő ismét nagy sikerrel.

A magasztos táncot követően a gyertyagyújtás résztvevői vonultak fel az aulába, majd Borbás Petra,Csekő Réka, Kolozsvári Aténa és Losonczi Vivien 8.d osztályos tanulók szavalták el a Karácsonyi szeretethimnuszt.

Újabb énekes produkcióval folytatódott az ámulatba ejtő karácsonyi műsor, hiszen Kósa Krisztián 3. osztályos tanuló a Bűvös éj… című dalt elénekelve aratott osztatlan sikert.

Csekő Réka szavalata következett, aki Koppány Csenge: Hol a karácsony? című verssel kedveskedett a jelenlévőknek. A vers után a megemlékezés fénypontja, a közös gyertyagyújtás vette kezdetét. A gyertyagyújtást követően közös éneklés vette kezdetét, ahol több száz gyermek énekelte együtt a Karácsonyi álom című költeményt.

A közös dal eléneklését követően Koncz Csaba saját versével köszöntötte a diákokat és kollégáit.

A megható pillanatok után Czap Boglárka 8.c osztályos tanuló, Aranyosi Ervin: Mikor szeretettel nézed a világot… című költeményt szavalta el, melyet Csekő Réka zárszava követett. A diákok ezt követően, ,,hóesés” kíséretében a Delta zenekar, Csillog a fény című dalára vonultak le, zárva ezzel az ünnepi rendezvényt.

Vélemény, hozzászólás?