40 eve varos vasarosnameny

Szituációs gyakorlat Kisvárdán (2)

A Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság az éves gyakorlattervben meghatározottak alapján kedden délelőtt szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a Tesco Globál Zrt. kisvárdai áruházában, amelyen a záhonyi hivatásos tűzoltók is részt vettek.
Elsőként, a helyi szakember tájékoztatta az állományt a létesítmény tűzvédelmi sajátosságairól, a közművek kizárási helyeiről. Az állomány ellenőrizte a mentési és a menekülési útvonalakat, a tűzoltó készülékek felülvizsgálatának érvényességét, valamint az oltóvízforrásokat.

A tájékoztatást követően az állomány végrehajtotta a szolgálatparancsnok által meghatározott szerelési feladatokat.

A feltételezett helyzet szerint az áruház belső udvarán lévő dízel aggregátor műszaki meghibásodás következtében kigyulladt, amelyről a tűz átterjedt a mellette tárolt göngyölegre, raklapokra, valamint az áruház szerkezetére.

A kisvárdai egység szolgálatparancsnoka felvette a kapcsolatot az létesítmény helyi szakemberével, tájékoztatást kért a dolgozói létszámról és az épület kiürítésének állapotáról, meggyőződött a közművek kizárásáról és meghatározta a szerek felállítási helyeit. A tüzet több vízsugárral eloltották, a tűz továbbterjedését megakadályozták. Az épületet motoros ventilátor használatával átszellőztették.

A gyakorlatot Leskovics Ferenc tű. őrnagy, a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnok-helyettese, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ellenőrizte és a végrehajtását megfelelőre értékelték.

Kisvárdai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?