Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Szigorítások: Továbbra is tanácsadással segít a Vásárosnaményi Pedagógiai Szakszolgálat


A Vásárosnaményi Pedagógiai Szakszolgálat kiemelten fontosnak tartja a beszéd-, nyelvi és kommunikációs problémák korai felismerését és a logopédiai terápia mielőbbi megkezdését, megakadályozva ezzel a nyelvi zavar súlyosabb formáinak, illetve az ezekre épülő iskolai és szociális hátrányoknak a kialakulását. Ezért a járványhelyzet idején sem szeretnék segítség nélkül hagyni pácienseiket. A szakszolgálat közleménye szerint a logopédusok bármilyen beszédproblémával kapcsolatban segítenek az érintett családok és gyerekeknek, mint írták:

Kedves Szülők/Pedagógusok!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az emberi erőforrások minisztere 17/2021 (III.5) EMMI határozata alapján 2021.március 8-tól (hétfő) a Pedagógiai Szakszolgálatok számára is elrendelte, hogy tevékenységüket személyes találkozást helyettesítő technikák alkalmazásával valósítsák meg.
A járási szakértői bizottsági vizsgálatok szünetelnek, de a logopédiai, pszichológiai terápiák, fejlesztések a családok együttműködése esetén tovább folytatódnak személyes találkozás nélkül a családokkal egyeztetett módon.
A Szakszolgálat munkatársai folyamatosan felveszik a kapcsolatot az érintett családokkal/gyerekekkel!
Segítségkérés céljából telefonon (06-45-470-953) vagy e-mailen (namenynevtan@gmail.com) vehetik fel a kapcsolatot intézményünkkel!
Előre is köszönjük együttműködésüket, kitartásukat, türelmüket!
Vigyázzanak Magukra és családtagjaikra!