Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Szerelmi bánatában kilenc keresztet gyújtott fel egy szabolcsi férfi, hogy dühét levezesse


Vádat emeltek egy 42 éves férfi ellen, aki kilenc alkalommal gyújtott fel és vert szét út menti kereszteket Máriapócs környékén – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

A büntetlen előéletű férfi 2022-ben anyagi problémákkal és szerelmi csalódással küzdött, ezért dühét az út menti feszületeken vezette le. Sorra kereste fel a Máriapócs környéki kereszteket, köztük egy úti ikont is, azokat benzinnel leöntötte és felgyújtotta.

Volt, amelyiket bottal ütötte, így rongálási kárt is okozott. A férfi a cselekedeteit gyakran időzítette vallási ünnepekhez, például Szent Miklós napjához, karácsonyhoz és nagyszombathoz. A férfi három helyszínt keresett fel összesen kilenc alkalommal, a legutóbb tavaly áprilisban gyújtott fel feszületet.

A gyújtogatással és rongálással több százezer forintos kárt csinált, ugyanis a három érintett feszület magánszemélyeké volt. Az ügyészség a gyújtogatót három rendbeli, vallási tisztelet tárgyának megrongálásával elkövetett rongálás bűntettével vádolja.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük