Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek, Telefon és tablet

Szeptember 30-án érkezhet a Google Pixel 5


FORRÁS: ONLEAKS

Kiszivárogtak a specifikációk, megfelelő ár mellett igazi slágermobil is lehet az új Google Pixel csúcskészülék.

Egyre csak szaporodnak a pletykák a Google Pixel 5-ről, amely a gyártó következő csúcsmobilja lesz. Ez elvileg szeptember 30-án debütál majd, és október közepe táján esedékes a megjelenése, a Pixel 4a 5G-vel együtt. Az utóbbi napokban rengeteg ellentmondásos információ jelent meg ezekről a készülékekről, a szakemberek szerint azonban a legújabb szivárgás a leghitelesebb, amit az Android Central közölt, jól értesült forrásokra hivatkozva.

Így a Pixel 5 végül Snapdragon 765G chipet, 8 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet hozhat magával. A kijelzője végül 6 hüvelykes, 90 Hz-es OLED lesz, kicsi kávával és full HD+ felbontással.

A Pixel 5-re sajnos csak dupla hátlapi kamera kerül, de állítólag a normál szenzort végre ultraszéles kamera kíséri, amire még nem volt példa a Google-nél. Nagy kérdés persze, mi lesz a zoomfotókkal, az algoritmusok nem váltják majd ki a periszkópkamerát.

Jó hír viszont, hogy állítólag nem igaz, hogy nagyon kicsi, 3080 mAh-s lesz a Pixel 5 akkumulátora. A Google most először végre használható méretű akkut tesz a csúcskészülékébe, bár az még mindig nem derült ki, hogy mekkorát. Sajnos a gyorstöltés elég lassú, 15 wattos marad, de legalább a vételár kellően alacsony lehet.

/www.origo.hu/