Közzétette - Kategória - Kékfény, Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Szennyezett bébiételt vontak ki a forgalomból

Szennyezett bébiételt vontak ki a forgalomból
A forgalmazó szerint valószínűleg a gyümölcsben lévő növényi pektin vált ki, ami természetes folyamat, de azért vizsgálatot indítottak az ügyben.

Bejelentés érkezett a Nébih ügyfélszolgálatára arról, hogy egy vásárló műanyagra emlékeztető idegen anyagot talált az OVKO márkájú, körte almával hozzáadott cukor nélkül megnevezésű bébidesszertben – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A forgalmazó a honlapján arról tájékoztatott, hogy az érintett termékeket elővigyázatosságból visszahívja a forgalomból, ezzel egyidejűleg pedig vizsgálatot indított az ügy tisztázására.

„A vásárlótól kapott fotó alapján valószínűleg a gyümölcsben lévő növényi pektin vált ki a hőkezelés során, ami egy természetes folyamat. Ezt vélhette a vásárló idegen anyagnak. Bekértük az anyagot és független laborban bevizsgáltatjuk. Ezzel együtt a vásárlók és elsősorban a babák védelme miatt azonnal intézkedtünk, hogy a polcokról szedjék le ezt a minőségmegörzési idejű terméket” – fogalmaztak.

A fogyasztókat arra kérték, hogy amennyiben vásároltak az érintett termékből, vigyék vissza abba az áruházba, ahol vették. A panasz csak a fent jelzett minőségmegőrzési idejű termékre vonatkozik – tették hozzá.  
Az érintett termék adatai: Termék megnevezése: OVKO Körte almával hozzáadott cukor nélkül, 5 hónapos kortól Kiszerelés: üveg, 190 g Minőségmegőrzési idő, tételazonosító: 07.12.2020. L:2Z

Vélemény, hozzászólás?