Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Százmillióan töltöttek le egy veszélyes alkalmazást, milliárdos a kár


Az olyan kép- és videómegosztó platformok népszerűségének növekedésével, mint az Instagram vagy TikTok, egyre több felhasználó tölt le videószerkesztő applikációkat a telefonjára. Egyikükről azonban kiderült, hogy alkalmas a felhasználók megkárosítására.

Foto: BetaNews

A Secure-D szakértői

A VIVAVIDEO ALKALMAZÁS ESETÉBEN TÖBB MINT 20 MILLIÓ OLYAN GYANÚS TRANZAKCIÓT FEDEZTEK FEL, AMELYEK JOGOSULATLAN PRÉMIUM ELŐFIZETÉSEKKEL 27 MILLIÁRD DOLLÁRNÁL IS NAGYOBB KÁRT OKOZHATTAK A LETÖLTŐKNEK – értesült a TechRadar.com.

A VivaVideo applikáció ugyanis – amelyet már 100 milliónál is többen töltöttek le -, prémium előfizetésekre próbálja meg rávenni a felhasználókat, miközben láthatatlan kattintásokkal generál hamis forgalmat.

Jó hír viszont a VivaVideo app kedvelői számára, hogy az elemző által végrehajtott tesztek során az alkalmazás legújabb változata már nem mutatott csalásra utaló jeleket, ezért a Secure-D részéről azt ajánlják a felhasználóknak, hogy vagy töröljék le haladéktalanul a korábbi VivaVideo alkalmazásokat, vagy frissítsék azokat a legfrissebb verzióra.