Közzétette - Kategória - Beregi határrendészeti hírek, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Határrendészeti hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

Százával torlódtak fel a járművek az ukrán-magyar határon – minden autót átvizsgálnak


Százával torlódtak fel a járművek az ukrán-magyar határon, miután szeptember elsejétől Magyarország erősen korlátozta a belépést. Az új szabály alapján, csak a katonai konvojok, az üzleti és diplomáciai úton lévők léphetnek be Ukrajnából Magyarországra.

Az ukrán határőrség szóvivője elmondta, hogy a magyar határőrök minden autót átvizsgálnak, és hogy a határátlépésre csak három átkelőnél, Tiszabecsnél, Beregsuránynál és Záhonynál van lehetőség – írja az Euronews.

Lépésben haladt a kocsisor a komáromi átkelőnél is. A magyar-szlovák határon több átkelőt lezártak, így csak a nagyobb átkelőknél tudnak azok áthajtani, akik a határ túloldalán dolgoznak.

Magyarországra csak a visegrádi négyek országaiból szabad bizonyos esetekben belépni. Ezek közé tartozik, ha valaki a határ 30 kilométeres körzetében, legfeljebb egy napig marad.

Forrás: