Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Szalmonellafertőzés miatt visszahívtak egy népszerű csokoládét


Nem csak meglepetést, de szalmonellát is rejthet a nagy népszerűségnek örvendő Kinder Surprise csokitojás, ami európai országok üzleteinek polcaira került.

Frissítés:

Magyarország is érintett: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a honlapján egy terjedelmes közleményben erősítette meg, hazánkba is érkeztek olyan termékek, amelyek Európa több országában is megbetegedéseket okoztak. „Az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők.” – kezdik a közleményükben, majd megerősítik:

A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek.

A Ferrero Magyarország szerdai tájékoztatása szerint a cég elővigyázatosságból önkéntesen visszahívja a magyar piacról néhány Belgiumban gyártott Kinder termék meghatározott gyártási tételét. A cég szerint a forgalomba hozott Kinder termékek egyike sem mutatott pozitív eredményt a szalmonella-teszteken és fogyasztói panasz sem érkezett hozzájuk.A hatóság azt is közölte, megkezdték az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról pedig a honlapjukon egy táblázatban adnak tájékoztatást.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el!

A Salmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat – írja a Nébih.